Softwarepakketten.nl
FiscaalOnline
VISMA E-accounting
Exact Software

Software nieuws

INNOPAY voorspelt dat de Europese embedded lending-markt tegen 2030 zal groeien tot € 10 miljard per jaar

Plaatsingsdatum 18-01-2023
Berichtdatum Januari 2023

Hoewel de markt voor embedded finance nog in de kinderschoenen staat, gaat het snel. Gedreven door digitalisering en stijgende verwachtingen neemt de vraag toe bij zowel klanten als potentiële distributeurs. Ondertussen werken financiële instellingen aan de aanbodkant met strategische partners aan relevante proposities om op te schalen.

Een groeiend aantal financiële producten en diensten (bijv. rekeningen, betalingen, betaalkaarten, leningen en verzekeringen) wordt 'ingebed' in klanttrajecten op het punt van behoefte, ook door niet-financiële platforms en merken.

Stripe en Adyen zijn bijvoorbeeld toonaangevende voorbeelden in deze opkomende ruimte die merken met financiële instellingen verbindt door gebruik te maken van moderne API-technologie.

Vooral embedded leningen lijken veel aandacht te trekken bij financiële instellingen, met speciale aandacht voor het aanpakken van de dringende financiële behoeften van het mkb om de relevantie in dit lucratieve segment veilig te stellen.

Met slechts een paar klikken kunnen klanten het kapitaal dat ze nodig hebben rechtstreeks verkrijgen van de SaaS-bedrijven die ze hebben leren kennen en vertrouwen voor hun dagelijkse activiteiten. 

Rapport
in het nieuwste INNOPAY-onderzoek is een analyse gemaakt van de omvang van de embedded lending-markt in Europa.

Op basis van onze bevindingen verwachten we dat de totale omzetwaarde van de embedded lending-markt tegen 2030 zal groeien tot € 10 miljard per jaar. 

Het is tijd om op deze nieuwe realiteit in te spelen. Als u meer wilt weten over embedded lending en de kansen die dit biedt, download dan ons rapport 'Embedded Lending in Europe: Capturing an addressable market worth €10bn in revenue'.


Zie ook:

 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren
Bronvermelding Innopay
Internet URL Innopay

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

INNOPAY Book of Insights 2022 [12-03-2022]

DenkWerk publiceert rapport over de toekomst van onze online wereld [17-03-2021]

Van elektrische auto tot openbaar vervoer: hoe houden de regie over onze data [17-03-2021]

iSHARE breidt dienstverlening uit met INNOPAY als Implementatiepartner [06-11-2019]

Managementboek van het Jaar 2019 - Alles Transactie - nu ook beschikbaar in het Engels: over de toekomst van digitale transacties [16-10-2019]


Woensdag 15 februari 2023
Praktijkdag scan, herken en factuurverwerking 2023

Laat je informeren over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van scannen & herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking. Wat zijn alternatieven voor Dizzydata en welke kansen biedt eFactureren en Peppol. Kortom: welke toepassingen zijn voorbereid op de toekomst van morgen.
Meer informatie en aanmelden.
 


AFAS SoftwareKING Software


RADAR Software


TecknowOnerzoeksbureau GBNED