Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

De Utrechtse fintech SurePay introduceert de IBAN-Naam Check Portal

Plaatsingsdatum 25-01-2023
Berichtdatum 25 januari 2023

IBAN-Naam Check, bekend van de melding in bankieren app, nu beschikbaar via website voor alle organisaties

De Utrechtse fintech SurePay introduceert vandaag de IBAN-Naam Check Portal. Via de Portal kunnen bedrijven snel, efficiënt en 24 uur per dag controleren of ze de juiste betaalgegevens van een klant, leverancier of medewerker hebben. Daarmee helpt SurePay fraude op te sporen en vergissingen te voorkomen.

Het invoeren en controleren van betaalgegevens van klanten en leveranciers is vaak arbeidsintensief. Maar ook noodzakelijk. Fouten in de administratie leiden tot verkeerde betalingen bij klanten of leveranciers, en mogelijk tot fraude. En dat zorgt weer voor onnodige kosten, klachten en zelfs reputatieschade.

SurePay levert sinds 2017 de IBAN-Naam Check aan alle grote Nederlandse en Engelse banken. Met deze oplossing zien gebruikers of de naam die zij invoeren bij het IBAN-nummer overeenkomt met de naam die bekend is bij de bank. In 2019 introduceerde SurePay de IBAN-Naam Check voor Bedrijven. Inmiddels hebben meer dan 215 bedrijven en organisaties de oplossing geïntegreerd in hun systemen.

De Portal die vanaf vandaag beschikbaar is, maakt de IBAN-Naam Check toegankelijker voor een veel grotere groep: kleinere en middelgrote organisaties en bedrijven voor wie een volledige API integratie te lang op zich laat wachten.

In de IBAN-Naam Check Portal controleren organisaties binnen een paar seconden of naam en rekeningnummer overeenkomen, of een nieuwe klant zich registreert met een zakelijke of particuliere rekening, of een rekening vervallen is en of de klant is overgestapt naar een andere rekening.

Daarnaast zijn er extra features beschikbaar, zoals de Company ID check (KvK nummer en later ook BTW-nummer) zodat nog duidelijker is of het bedrijf de juiste rekeninghouder is.
  

Categorie(n) Soort > eBusiness en online betalingen, Branche > Accountantskantoren, SAAS, Cloud Computing, Tech startups, Soort > Boekhoudsoftware, Branche > Financials, Soort > Authenticatie en ondertekenen, ICT Innovatie
Bronvermelding SurePay
Internet URL SurePay

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED