Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Bijdrage van Bloggers (blogs)

Een practice management systeem als digitaal platform vormt een stevige fundering voor digitale transitie

Plaatsingsdatum 29-01-2023
Berichtdatum Januari 2023

Blog door Acuity.

Een platform heeft het doel een dienst te leveren aan gebruikers. Dit gebeurt door verschillende databronnen, systemen en mensen met elkaar te verbinden. Een digitaal platform vormt zo ook een stevige fundering voor de digitale transitie van accountantskantoren. Het is de basis waarop je digitale diensten kunt bouwen en bestaande processen kunt digitaliseren. Toekomstige proces- en service-innovaties worden daarnaast mogelijk vanwege deze stevige en flexibele digitale basis.

Bijkomend voordeel is dat je de bedrijfsvoering van het kantoor op een andere manier gaat bekijken. Als je denkt vanuit platformen met modulaire diensten kan je klanten veel makkelijker vernieuwende diensten leveren. Je kan ook interne processen anders gaan inrichten om bijvoorbeeld de collectieve effectiviteit van het kantoor te verbeteren. Daardoor worden ook nieuwe businessmodellen mogelijk. Daarnaast maakt het het kantoor zodoende veerkrachtig en toekomstbestendig.

Data is essentieel
Steeds meer kantoren worden zogenaamde data-driven organisaties. Binnen deze kantoren worden beslissingen genomen op basis van inzichten die uit data voortkomen. Voor een compleet overzicht is het echter van belang om data uit zoveel mogelijk bronnen met elkaar te combineren. Een digitaal platform kan functioneren als een dataknooppunt. Verschillende door kantoor gebruikte digitale systemen en applicaties kunnen via het platform met elkaar communiceren. Denk hier bijvoorbeeld aan het verbinden van vaktechnische applicaties, een document management systeem (DMS), Microsoft365 applicaties en websiteformulieren met het platform. Zo kan data eenvoudig uit verschillende bronnen gecombineerd, gestructureerd en op overzichtelijke wijze weergegeven worden.

Digitale transitie
Als basis voor Digitale transitie zijn modulaire aspecten noodzakelijk voor schaalbaarheid en zorgen er ook voor dat het makkelijker en goedkoper is om uit te breiden en aanpassingen te doen. Dit is exact de reden waarom slimme kantoren stoppen met losse onsamenhangende puntoplossingen en maatwerkapplicaties. Zij zetten, in de vorm van een digital platform, een structuur neer voor de lange termijn. Maar een digitaal platform kan ook op hele andere manieren bijdragen aan een duurzame bedrijfsvoering en positieve impact. Denk bijvoorbeeld aan slimme oplossingen die helpen om efficiënter gebruik te maken van beschikbare kennis, kunde en talent. Daarnaast zijn er ook apps die helpen om de WWFT-procedures te structureren c.q. te automatiseren.

Een platform maakt het makkelijk om digitale kanalen toe te voegen en aan te laten sluiten op de rest. Als je diensten via verschillende kanalen kunt leveren, dan ben je als kantoor ook minder gevoelig voor een volgende crisis.

Practice management systeem: Het hart van elk kantoor
Wij zijn de bedenkers en ontwikkelaars van Tess, een relatiebeheer en practice management systeem. Tess is met grote zorg en alle beschikbare kennis, kunde en passie speciaal ontwikkeld voor de accountancybranche. We begeleiden kantoren zorgvuldig bij de selectie van zo’n systeem omdat zowel de kantoren als wij deze systemen als het hart van de organisatie beschouwen. 

Zorgvuldigheid is geboden omdat je zo’n systeem voor een lange periode wilt gaan gebruiken en zeer bepalend gaat zijn voor gezondheid en vitaliteit van het kantoor. En omdat snel omwisselen, zoals een bandenwissel bij de Formule 1, niet mogelijk is. Dit is ook de reden dat veel kantoren, met verouderde en/of niet goed functionerende systemen, niet overhaast overstappen naar een nieuw practice management systeem. Juist deze kantoren weten hoe belangrijk het is om een goede keuze te maken omdat ze nu dagelijks met beperkingen moeten leven. 
     

Categorie(n) Soort > Practice management software (en uren), Branche > Accountantskantoren
Bronvermelding Acuity
Internet URL Acuity

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Onerzoeksbureau GBNED