Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

SDB Groep bouwt haar strategische positie in de Nederlandse softwaremarkt voor de gezondheidszorg verder uit

Plaatsingsdatum 04-04-2023
Berichtdatum 4 april 2023

Zorgvernieuwers SDB Groep en Avinty slaan de handen ineen en creëren hiermee een leidende positie in de Nederlandse gezondheidszorg. Via deze combinatie wordt een unieke speler in de markt gevormd, welke een volledige modulaire software suite van oplossingen kan leveren voor alle primaire en secondaire processen van zorgorganisaties binnen de ouderen- en thuiszorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, zelfstandig behandelcentrum, revalidatiezorg, jeugdzorg én kinderopvang. Deze stap past naadloos in de strategie van SDB Groep om de zorgmedewerker en zorgorganisatie in staat te stellen met behulp van innovatieve en gebruiksvriendelijke software de best mogelijke zorg te leveren aan haar patiënt en cliënt. SDB Groep en Avinty worden in deze stap ondersteund door Nederlandse strategische softwareinvesteerder Main Capital Partners.

SDB heeft aangetoond dat haar brede platform aan oplossingen, die als best-of-breed producten en als geïntegreerde suite kunnen worden afgenomen, tijd besparen voor zorgorganisaties. Deze hoeven zich daardoor niet meer te richten op problemen in de informatievoorziening, maar kunnen zich volledig focussen op het bieden van goede zorg. De juiste informatie tijdig ontvangen is essentieel in de zorg en heeft direct invloed op belangrijke beslissingen die zorgorganisaties moeten nemen en daarmee ook op de tevredenheid van de medewerkers.

Met de toenemende complexiteit van het IT landschap in de zorg is er de laatste vijf jaar een groeiende vraag ontstaan naar oplossingen die goede invulling geven aan de informatiebehoefte van de zorgorganisatie. SDB Groep speelt hierop in en heeft zich met haar unieke suite ontwikkeld tot leider binnen de Nederlandse ‘Care’ marktsegmenten door verschillende aanbieders van innovatieve en gebruiksvriendelijke softwareoplossingen voor de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en de kinderopvang bij elkaar te brengen, en diepe productintegratie en een naadloze user experience tussen deze partijen na te streven. SDB biedt zorgorganisaties een breed palet best-of-breed oplossingen aan, welke zowel los van elkaar als in een compleet geïntegreerde suite kan worden afgenomen. De zorgorganisatie bepaalt zelf in welke mate zij gebruik wil maken van de oplossingen van SDB en profiteert zo van een onderscheidende mix van flexibiliteit en interoperabiliteit. Een recente aanvulling op de suite van SDB is de introductie van ‘SDB Octopus’: een mobiele digitale assistent waarmee op dit moment al meer dan 30.000 zorgmedewerkers worden ontzorgd in hun dagdagelijkse activiteiten.

Van Care naar Care & Cure
SDB heeft al honderden organisaties in de Nederlandse ‘Care’ markt kunnen ontzorgen en streeft er nu naar om met dezelfde filosofie organisaties in de ‘Cure’ markt te gaan bedienen. Dankzij een open-API architectuur en aandacht voor interoperabiliteit weet SDB een goede samenwerking met de systemen van andere softwareaanbieders te faciliteren. Avinty is een bewezen partij met een gevestigde positie binnen alle grote segmenten van de Nederlandse ‘Cure’ markt dankzij een sterk aanbod van Elektronisch Patiënten Dossiers (EPD’s) en e-Health oplossingen.

Door deze producten te complementeren met de Planning, HR, Payroll, BI en e-learning oplossingen van SDB, zijn beide bedrijven optimaal gepositioneerd om een groter ecosysteem te bouwen. Een ecosysteem waarmee zorgorganisaties nog beter in staat worden gesteld om hun digitalisatieplannen uit te voeren.

Gezamenlijk telt de SDB Groep zo’n 450 medewerkers, waarvan de meerderheid zelf een achtergrond heeft in of op andere wijze verbonden is aan de zorg, en ongeveer 50% zich richt op het ontwikkelen van innovatieve producten.

Dankzij deze slagkracht en onverminderde toewijding aan het leveren van gebruiksvriendelijke software, is SDB Groep in staat om haar ruim 1.000 klanten verspreid over diverse segmenten binnen de Nederlandse gezondheidszorg te ondersteunen in al hun primaire en secundaire processen. Via slimme mobiele applicaties heeft de zorgmedewerker met een druk op de knop toegang tot het gehele productpalet.
  

Categorie(n) Soort > Cursus-, educatieve- en elearning software, Soort > Planning-, reservering- en verhuursoftware, Soort > Loon-, salaris- en HRM software, Soort > Projectmanagement en -planning
Bronvermelding SDB
Internet URL SDB

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

SDB Groep waarborgt continuïteit zorgverlening klanten Asterisque [17-12-2022]

SDB Groep versterkt haar positie in de kinderopvang dankzij een strategische samenwerking met Quebble [03-05-2022]


Onerzoeksbureau GBNED