Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Visionplanner presenteert software-innovaties in de Visionplanner Lente Boost

Plaatsingsdatum 09-05-2023
Berichtdatum 9 mei 2023

Visionplanner bundelt innovaties en verbeteringen in de dashboards en rapportagesoftware vanaf dit jaar elk kwartaal. Dit doet de softwareleverancier voor de accountancysector om klanten beter te informeren over de innovaties en verbeteringen. Nieuw is onder meer een scenario-functie in Insights. Compilation is uitgebreid met het vervaardigen van een jaarrekening voor middelgrote rechtspersonen. Administratiekantoren die geen uitgebreid dossier hoeven vast te leggen, kunnen nu in Compilation enkel een rapport maken.

De accountancybranche innoveert en wil daarbij gebruik maken van de nieuwste technologieën. Visionplanner speelt hierop in door innovatieve technologie te vertalen naar softwareoplossingen die accountants- en administratiekantoren concurrentievoordeel geven. Door vernieuwingen en verbeteringen die doorlopend plaatsvinden elk kwartaal te presenteren, wil Visionplanner benadrukken hoe software een cruciale rol kan spelen bij het leveren van uitstekende accountancydiensten.

Visionplanner Insights
Via dashboards binnen Insights krijgen accountants- en administratiekantoren inzicht in hoe ondernemers ervoor staan. De dashboards bevatten financiële cijfers, KPI's, prognoses en benchmarks voor tal van sectoren. Deze informatie vormt de basis voor het bespreken van tussentijdse cijfers. Die geven ondernemers inzicht om betere beslissingen te nemen.

Nieuw is de scenario-functie voor begrotingen en prognoses. Hiermee zijn maximaal vier scenario's tegelijk uit te werken. Daardoor zijn ondernemers beter in staat om te anticiperen op veranderingen in de bedrijfsvoering en voorbereid te zijn op onzekerheden. Insights is verder uitgebreid met een importfunctie van een in Excel gemaakte begroting. Cijfers uit het dashboard zijn nu ook als pdf-bestand op te slaan. Deze veelgevraagde functie vereenvoudigt de vastlegging van de cijfers waarop het advies is gebaseerd.

Visionplanner Compilation
Visionplanner Compilation, de nieuwe cloudoplossing voor het (risicogericht) samenstellen van jaarrekeningen, is uitgebreid. Zo is het nu mogelijk om ook jaarrekeningen voor middelgrote rechtspersonen te vervaardigen. Nieuw is het plaatsen van opmerkingen bij de review, wat het samenstelproces makkelijker maakt. Administratiekantoren die geen uitgebreid dossier hoeven vast te leggen, kunnen nu in Compilation enkel een rapport maken. Dit versnelt het vervaardigingsproces van de jaarrekening. De functies van Compilation First Edition, de cloudoplossing voor het samenstellen van beknopte jaarrekeningen, zijn verbeterd en uitgebreid.

Koppeling met PinkWeb
Dankzij de koppeling met PinkWeb zijn jaarrekeningen en accountantsverklaringen vanuit Compilation met een klik klaar te zetten in het klantportaal in PinkWeb. Vanuit daar kan de accountant een elektronische handtekening toevoegen. Daarna kan de ondernemer het document direct deponeren bij de KvK.

Visionplanner Core
Ook Visionplanner Core, de kernapplicatie met functies die in alle modules zitten, is doorontwikkeld. Zo zijn de gebruikservaring en consolidatie op basis van feedback van gebruikers verbeterd. Het is nu mogelijk om administraties te archiveren. Daardoor kunnen kantoren makkelijker voldoen aan hun bewaarplicht.

Arjan van Beek, product marketing manager bij Visionplanner, benadrukt het belang van de accountancybranche voor een succesvolle mkb-sector. Visionplanner heeft veel kennis van de accountancymarkt in huis en zorgt ervoor dat de software aansluit op de behoeften. “Echter, zijn we te bescheiden zijn geweest in het communiceren van onze innovaties,” zegt Arjan. “Om dit recht te zetten, presenteert Visionplanner vanaf dit voorjaar elk kwartaal de vernieuwingen en verbeteringen. Op deze manier willen we nog duidelijker maken dat goede software het verschil kan maken tussen middelmatige en uitstekende accountancydiensten.”

Een overzicht van alle vernieuwingen en verbeteringen in de software van Visionplanner staat op de website
 

Categorie(n) Soort > Financial Planning and Analysis (FP&A), Soort > Externe verslaggeving, Branche > Accountantskantoren
Bronvermelding Visionplanner
Internet URL Visionplanner

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

Visionplanner transportdashboard: vertaalt complexe financiële cijfers in heldere strategische inzichten [20-03-2024]

Update Visionplanner: jaarrekeningmodule Compilation, dashboards Insights en digitale assistent VAIA [16-01-2024]

Visionplanner kondigt 2 nieuwe producten aan: controlesoftware in de cloud en een AI-assistent [07-12-2023]

Visionplanner introduceert benchmarksoftware voor accountants- en administratiekantoren [16-06-2023]

Visionplanner Compilation haalt middelgrote jaarrekening naar de cloud [14-02-2023]


Onerzoeksbureau GBNED