Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Recruitee by Tellent lanceert AI-schrijftool voor vacatureteksten

Plaatsingsdatum 15-05-2023
Berichtdatum 15 mei 2023

Talentwervingsplatform Recruitee, onderdeel van Tellent, lanceert per direct een AI-schrijftool voor vacatureteksten. Met deze tool bevordert het moderne wervingsplatform voor talent de zoektocht naar geschikte kandidaten voor klanten. Bovendien is het platform hiermee een van de eerste partijen die generatieve kunstmatige intelligentie in een recruitmentsoftware heeft geïntegreerd.

De AI-schrijftool van Recruitee by Tellent zorgt ervoor dat recruiters repeterende en handmatige taken in het wervingsproces zoveel mogelijk beperken. Hiermee hebben recruiters als het ware een assistent, die met Natural Language Processing (NLP) binnen een paar minuten passende en strakke vacatureteksten kan genereren. “Wij weten hoe belangrijk een goede vacaturetekst is”, zegt Marcin Moszyk, Chief Product Officer bij Recruitee by Tellent. “Hoe beter deze namelijk is geschreven, hoe hoger de kwaliteit is van kandidaten die reageren. Ik ben blij dat recruiters deze hoogwaardige kandidaten met behulp van onze AI-schrijftool nu gemakkelijker bereiken.” 

HR in ontwikkeling
Mede doordat recruiters hun focus bijstellen, dienen zich nieuwe mogelijkheden aan binnen de HR-branche. Overigens brengt deze shift ook uitdagingen en vragen met zich mee. "We zijn ervan overtuigd dat generatieve kunstmatige intelligentie een transformatie teweeg zal brengen op het gebied van HR; we moeten alleen nog leren hoe we dit ethisch juist kunnen inzetten en optimaal kunnen benutten. Ons streven is hierbij te innoveren en tegelijkertijd samenwerking en inclusiviteit in recruitment teams te verbeteren. We blijven ons inzetten om te leren over de mogelijkheden en beperkingen van nieuwe technologieën, zodat we alleen de beste tools aan onze klanten kunnen aanbieden”, aldus Moszyk.
  

Categorie(n) Branche > Dienstverlening, Soort > Loon-, salaris- en HRM software, ICT Innovatie
Bronvermelding Recruitee
Internet URL Recruitee

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Kleisteen

Informer Software


Bjorn Lunden



Timewriter

AFAS Software


Onerzoeksbureau GBNED