Softwarepakketten.nl
FiscaalOnline
HIX
Exact Software
VISMA eAccounting Accountancy

Software nieuws

Silverfin en PKIsigning ontwikkelen software integratie voor accountants

Plaatsingsdatum 25-05-2023
Berichtdatum 25 mei 2023

Softwarebedrijven Silverfin en PKIsigning kondigen een nieuwe integratie aan.

Daarmee is het voor gebruikers van beide toepassingen mogelijk om het hele accountants proces te automatiseren. De integratie is kosteloos en direct inzetbaar. Integraties zoals deze zijn de sleutel voor datagedreven accountantskantoren.

Beide bedrijven kenmerken zich door een uitgesproken visie op data, (open) connectiviteit en geautomatiseerde werkprocessen. De software integratie komt dus niet als een verrassing. Door de realisatie van de integratie kunnen kantoren slim jaarrekeningen samenstellen én de afwikkeling versnellen.

Deze integratie faciliteert accountants op twee belangrijke vlakken:

  1. het elektronisch ondertekenen van de diverse documenten, zowel intern (de accountant) als extern (directeuren, eigenaren, aandeelhouders en vertegenwoordigers)

  2. het rechtstreeks aanbieden van het XBRL-bericht aan de uitvragende partij, namelijk de Kamer van Koophandel en de banken.

In combinatie met de ‘slimme’ communicatie-tool en Insights hebben accountantskantoren grip op de volledigheid en tijdigheid van de afronding van het samenstelproces.

Dirk Kreijkes, algemeen directeur PKIsigning: “Als PKIsigning zijn we blij met deze stap. We willen het voor de beroepsgroep zo eenvoudig mogelijk maken. Deze integratie draagt daaraan bij. Het past goed bij onze kijk op een datagedreven toekomst. Mooi dat we onze expertise rond PDF- en XBRL-signing kunnen toevoegen aan Silverfin.”

Wij werken naadloos samen met de bekendste financiële systemen ter wereld” zegt Joris van der Gucht, Co-founder Silverfin. “Digitaal ondertekenen met PKIsigning maakt daar vanzelfsprekend een belangrijk deel van uit. Je hoeft de klant niet te vragen hun vertrouwde systeem te veranderen. Wij sluiten hun data gewoon op Silverfin aan en brengen alles samen in onze gestructureerde datahub.”

Categorie(n) Soort > Externe verslaggeving, Soort > Authenticatie en ondertekenen, GRC en Assuring, Branche > Accountantskantoren
Bronvermelding Silverfin en PKIsigning
Internet URL Silverfin en PKIsigning

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED