Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Overname van iDEAL door het European Payments Initiative (EPI) afgerond

Plaatsingsdatum 01-11-2023
Berichtdatum 31 oktober 2023

European Payments Initiative (EPI) is verheugd te melden dat de eerder aangekondigde overnames van de Nederlandse betaaloplossing iDEAL en de Luxemburgse technologieleverancier Payconiq International met succes zijn afgerond.

Deze stap betekent een belangrijke mijlpaal voor de strategie van EPI om een uniform systeem en platform voor onmiddellijke betaling voor Europa te leveren.

Het voltooien van deze overnames onderstreept de ambitie van EPI om een toonaangevende speler te worden in het Europese betaallandschap. Het onderstreept ook de inzet van EPI om Europa te voorzien van een innovatieve, veilige en directe digitale betalingsoplossing.

Door de aansluiting van deze twee diensten is EPI in staat om de implementatie van een alomvattende betaaloplossing voor te bereiden in België, Frankrijk, Duitsland, gevolgd door Nederland - landen die samen meer dan de helft van alle non-cash betalingen in het eurogebied vertegenwoordigen, alvorens uit breiden naar andere Europese landen.

iDEAL en Payconiq fungeren als strategische assets in de missie om onder één uniform merk in Europese landen de digital wallet en een account-naar-account betaaloplossing te lanceren.

EPI heeft onlangs aangekondigd dat zijn digitale portemonnee, genaamd Wero, de manier waarop mensen betalen zal herdefiniëren. 

EPI verzekert de operationele continuïteit van iDEAL en Payconiq International. Ondernemers en consumenten in Nederland, België en Luxemburg mogen rekenen op volledige beschikbaarheid van de betaaldiensten.

In Nederland maakt het nieuwe iDEAL, dat momenteel wordt uitgerold, gebruik van de technologie van Payconiq International. Nederlandse consumenten en ondernemers die iDEAL hebben geïntegreerd kunnen iDEAL op dezelfde manier gebruiken. De geleidelijke integratie van iDEAL naar Wero zal in 2025 beginnen.


Voorheen was iDEAL in handen van Currence. De merkeigenaar van iDEAL, iDIN, Incassomachtigen en Acceptgiro.
Currence is op 1 januari 2005 opgericht op initiatief van acht Nederlandse banken (ING, ABN Amro, Rabobank, Fortis, SNS Bank, Friesland Bank, Van Lanschot Bankiers en BNG).
  

Categorie(n) Branche > Financials, Standaardisatie, (open)standaarden, Branche > Accountantskantoren, ICT Innovatie, Soort > Open banking, TMS en Payment management
Bronvermelding Currence en EPI
Internet URL Currence en EPI

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED