Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Begrippen > Digitaal dossierbeheer

Het digitaal vastleggen van bij elkaar horende informatie. Binnen de accountancy heeft digitaal dossierbeheer betrekking op relaties en (veelal controle)opdrachten. Het gaat daarbij met name om een digitale verantwoording van uitgevoerde werkzaamheden en onderliggende stukken. Binnen de advocatuur heeft digitaal dossier- (en relatie)beheer bijvoorbeeld betrekking op zaken. Meer...

Web pagina onderdelen met [ Digitaal dossierbeheer ]
ICT Accountancy softwarelandschap
CFO software landscape
Onderzoek en artikelen op deze website over [ Digitaal dossierbeheer ]
Terugblik en presentatie praktijkdag digitaal dossierbeheer en data-analyse in het teken van RGS (14-3-2018) (15-03-2018)
Op woensdag 14 maart 2018 heeft voor het 7e jaar op rij de ICT Accountancy praktijkdag "Digitaal dossierbeheer en data-analyse" plaatsgevonden te Hoevelaken. Deze dag stond ditmaal voor een belangrijk deel in het teken van RGS (Referentie Grootboekschema) met meerdere ervaren sprekers op dit gebied. Presentatie zijn beschikbaar.
Terugblik en presentaties praktijkdag CRM, digitaal dossierbeheer en data-analyse 15 maart 2017 (16-03-2017)
Op woensdag 15 maart 2017 heeft de ICT Accountancy praktijkdag "CRM, Digitaal dossierbeheer en data-analyse" plaatsgevonden te Hoevelaken. Presentaties zijn beschikbaar, evenals het nieuwe rapport over Digitaal dossierbeheer en werkprogramma's.
Terugblik en presentaties praktijkdag Digitaal dossierbeheer en data-analyse 16 maart 2016 (17-03-2016)
Op woensdag 16 maart 2016 heeft de ICT Accountancy praktijkdag "Digitaal dossierbeheer en data-analyse" plaatsgevonden te Hoevelaken. Naast digitaal dossierbeheer en de relatie met zaken als COS 4410 en risico gericht samenstellen was er ook aandacht voor data-analyse in het MKB, mede in relatie tot Auditfiles. Presentaties zijn beschikbaar, evenals het nieuwe rapport over Digitaal dossierbeheer.
Terugblik en presentaties praktijkdag Digitaal dossierbeheer, werkprogramma en data-analyse, 11-3-2015 (15-03-2015)
Op 11 maart 2015 vond voor de 4e maal de "ICT Accountancy praktijkdag Digitaal dossierbeheer, werkprogramma's en data-analyse" plaats. Data-analyse is sinds dit jaar toegevoegd aan het programma vanwege de directe relatie tussen samenstel- en controle opdrachten en auditfuncties ondersteund door toepassingen voor data-analyse. Rapporten en presentaties van enkele sprekers zijn nu beschikbaar.
Presentaties Digitaal dossierbeheer en werkprogramma's beschikbaar van gelijknamige praktijkdag op 18 maart 2014 (22-03-2014)
Op dinsdag 18 maart 2014 vond in Hoevelaken de Praktijkdag Digitaal dossierbeheer en werkprogramma's plaats met inzicht in praktijkervaring en visie. Presentaties zijn beschikbaar, evenals het gratis rapport over digitaal dossierbeheer en werkrprogramma's.
WIKI's over [ Digitaal dossierbeheer ]
Digitaal dossierbeheer

Binnen de accountancysector wordt veelal gesproken over dossiers (zoals permanente- en tijdelijke dossiers) in plaats van projecten. Digitaal dossierbeheer komt hier in de plaats van projecten en/of opdrachten registreren, zoals algemeen aangeduid binnen Practice management software.  
Binnen practice management kan dossierbeheer betrekking hebben op meerdere soorten dossiers, zoals hierna is gespecificeerd.

Gegevensuitwisseling en koppelingen

Zowel inkomend- als uitgaand kent een practice management systeem functies voor gegevensuitwisseling en specifieke koppelingen met andere softwarepakketten. 


Onerzoeksbureau GBNED