Softwarepakketten.nl

Begrippen > Cloud computing

Bij Cloud computing gaat het om het via internet beschikbaar stellen van hardware, softwaretoepassingen en gegevens. Veelal wordt onderscheid gemaakt tussen:
1. software as a service (SaaS);
2. platform as a service (PaaS);
3. infrastructure as a service (IaaS).

Web pagina onderdelen met [ Cloud computing ]
Uitleg Cloud computing (SAAS)
Onderzoek en artikelen op deze website over [ Cloud computing ]
Gids Salaris- en HRM-software 2017/2018 (01-12-2017)
Met de "Gids Salaris- en HRM-software" biedt Onderzoeksbureau GBNED inzicht in het complete spectrum van toepassingen op het gebied van salaris- en HRM-software. In de gids zijn ruim 40 toepassingen in kaart gebracht. Ook wordt aandacht besteed aan cloud computing, elektronische gegevensuitwisseling, data-analyse en Beveiliging van persoonsgegevens en de AVG.
Moving to the cloud (04-10-2016)
De Federation of European Accountants (FEE) heeft de information paper "Moving to the cloud" uitgebracht voor accountants werkzaam in het MKB-segment. in de paper aangeduid als "Small- and medium-sized practices (SMPs). Deze paper gaat nader in op het begrip "cloud computing" en bevat onder meer voordelen en aandachtspunten bij de overgang naar de cloud.
Visiedocument ECP: De volwassen informatiesamenleving (10-03-2016)
Het visiedocument van ECP "De volwassen informatiesamenleving: Het nieuwe normaal", dat tevens een gespreksuitnodiging wil zijn, gaat in op de maatschappelijk-economische effecten van ICT-ontwikkelingen. Ook worden verschillende belangrijke technologien beschreven, zoals: big data, cloud computing, web 1.0, 2.0 en 3.0, mobiel en 3D-printing.
Rapport: Management dashboards en data analyse via self service BI 2015 (28-02-2015)
Managementinformatie is er volop en met Data analyses als onderdeel van Business Intelligence kunnen talloze rapporten met cijfers geproduceerd worden. Maar door vaak lijvige rapporten heen worstelen is niet efficint. Daarom krijgen Management dashboards, als onderdeel van Business Intelligence steeds meer belangstelling. Daarnaast maakt cloud computing de informatie eenvoudiger toegankelijk.
Presentaties praktijkdag cloud computing 27-5-2014 beschikbaar (29-05-2014)
Op 27 mei 2014 organiseerde GBNED in samenwerking met NOVAK de Praktijkdag Cloud computing, waarbij (management) dashboards centraal stonden. Verder kwam het virtuele accountantskantoor ARVUM aan bod als kennisplaats voor de accountancy. Fiscale aangiftes in de cloud en het keurmerk Zeker Online kwamen eveneens aan bod.
Presentaties Cloud computing en eFactureren beschikbaar van gelijknamig congres op 10 december 2013 (11-12-2013)
Op dinsdag 10 december 2013 vond in Hoevelaken het "ICT Accountancy & financials congres: Cloud computing en eFactureren" plaats. Van meerdere sprekers zijn presentaties beschikbaar.
Big data: bron voor data-analyse (30-09-2013)
Zowel zakelijk als priv slaan we steeds meer data op. Vaak zonder dat we ons daar echt van bewust zijn. De komst van cloud computing is daar ook debet aan. Denk aan Facebook, LinkedIN, Twitter en Dropbox en de steeds groeiende email-accountants. Deze data is inmiddels zo omvangrijk dat ze uit hun jasje groeien voor reguliere databasemanagementsystemen.
Terugblik en presentaties ICT Financials seminar: uw ICT voorbereid op de toekomst (02-12-2012)
Op donderdag 29 november 2012 is het eerste "ICT Financials seminar: uw ICT voorbereid op de toekomst" gehouden in Hoevelaken. Bedoeld voor financials in het bedrijfsleven en binnen de accountancy. Met: SEPA/IBAN, de rol van XBRL, visie van AFAS, UNIT4 en Microsoft, scannen en herkennen boekingsdocumenten, cloud computing en pakketselectie.
Rapport IViR, op verzoek van SURF, biedt inzicht in rol Patriot Act bij gebruik cloud computing (12-10-2012)
Het Instituut voor Informatierecht (IViR) heeft onafhankelijk onderzoek gedaan naar de toegang van overheden tot data die zich in de cloud bevinden. Het onderzoek is uitgevoerd op verzoek van SURF, de ICT samenwerkingsorganisatie voor hoger onderwijs en onderzoek. Belangrijkste aanleiding voor het onderzoek zijn veelgestelde vragen over de Amerikaanse Patriot Act.
Presentatie: is uw softwareleverancier wel innovatief genoeg? (11-06-2012)
Tijdens het event Financial-Systems 2012 is de presentatie "Is uw softwareleverancier wel innovatief?" gehouden. Onderwerpen als: SEPA, Cloud computing, eFactureren, Managementinformatie en Mobile computing kwamen aan de orde. De presentatie is in PDF-formaat beschikbaar.
Cloud Computing heeft de toekomst voor het MKB (16-03-2012)
Dankzij Cloud Computing kunnen ondernemers besparen op de kosten van ICT. Vooral MKB-ondernemers kunnen zo eenvoudig en relatief goedkoop beschikken over de modernste technologie. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I).
Van SAS70 naar ISAE3402: nieuwe assurance standaard voor service organisaties, zoals cloud aanbieders (27-02-2012)
In 2011 is de SAS70-standaard vervangen door een nieuwe internationale standaard de ISAE3402. Het gaat hierbij om standaarden die richtlijnen bieden voor een onafhankelijke auditor (de service auditor) om een opinie te geven over de beschrijving en uitvoering van beheersingsmaatregelen van de serviceorganisatie. Bijvoorbeeld van een datacentrum bij het model van Cloud computing.
Rapport: cloud computing: overheden moeten overstappen naar on-demand software (28-12-2011)
Overheidsorganisaties staan onder enorme druk om radicale wijzigingen aan te brengen in hun structuren, werkwijzen en systemen, door bezuinigingen en veranderende wet- en regelgeving. Dat heeft grote gevolgen voor de prioriteiten die ze stellen in de aanschaf van nieuwe software.
Artikel: uw administratie in the cloud (28-09-2011)
Het begrip Cloud computing schept niet altijd duidelijkheid en wordt te pas en te onpas gebruikt door softwareleveranciers.
Artikel: Horizontaal toezicht ZZPers via samenwerken in the Cloud (28-07-2010)
Met name gericht op de grote groep ZZPers doet de Belastingdienst onderzoek naar nieuwe mogelijkheden onder de noemer Samenwerken in the Cloud.Het gaat dan om cloud computing en cloud auditing, met nieuwe kansen om te komen tot een betrouwbaar traject van transactie tot aangifte.
Belastingdienst HTO: Samenwerken in the Cloud (24-05-2010)
Tijdens de tweede bijeenkomst van het Kennisplatform administratieve software op 28 april 2010 is een presentatie gegeven door de Belastingdienst, met als titel: Samenwerken in the Cloud. De presentatie gaat over nieuwe mogelijkheden voor ZZP’ers: cloud computing en cloud auditing.
Blogs op deze website over [ Cloud computing ]
Wat is SaaS? (21-06-2016)
Software as a Service of SaaS is een manier om toegang te verkrijgen tot software via internet, in plaats van de software aanschaffen en installeren op computers op uw bedrijfslocatie. Is SaaS hetzelfde als Cloud Computing?
Automatisch registrerende en controlerende boekhoudsoftware: droom of werkelijkheid? (04-05-2015)
De jaren zeventig schreef ik als programmeur boekhoudsoftware voor uiteenlopende organisaties. Van internet was dus geen sprake, laat staan van een begrip als Cloud computing. De Belastingdienst kende geen Auditfiles en een bestandsformaat als XML bestond nog niet. We werden in die tijd nog niet gek gemaakt met beloftes als SBR/XBRL.
RGS (Uniform rekeningschema) en UBL (Elektronisch factureren): zien is geloven (15-10-2014)
U herinnert het zich vast nog wel uit de begintijd van SBR/XBRL, Cloud computing en zelfs uit de begintijd van de overgang van DOS naar Windows. Bij elke nieuwe ontwikkeling buitelen softwareleveranciers over elkaar heen met de mededeling dat ze er klaar voor zijn. En zo is het ook met RGS (Uniform rekeningschema) en UBL (Elektronisch factureren). Maar zijn leveranciers er altijd klaar voor?
Welke accountantspraktijk is digitaal en voorbereid op de toekomst? (17-12-2013)
Begrippen als cloud computing, financieel dashboard, SBR, efactureren en klantenportaal zijn vandaag de dag gemeengoed. Maar welke accountancypraktijk maakt echt gebruik van innovatieve oplossingen en is voorbereid op de toekomst? Deze blog is een oproep aan kantoren die voorbereid zijn op de toekomst!
Links naar andere websites over [ Cloud computing ]
Cloud Security Alliance
Promotie van "best practices" op het gebied van beveiliging bij Cloud computing.
Cloud Security Alliance
Promotie van "best practices" op het gebied van beveiliging bij Cloud computing.
Cloudbewust.nl
Initiatief van het ministerie van Economische Zaken, MKB-Nederland en platform voor de informatiesamenleving ECP. Legt uit wat de voor- en nadelen van cloud computing zijn en geeft tips voor het gebruik.
EuroCloud Nederland
Stichting EuroCloud Nederland is de snel groeiende community van bedrijven, instellingen en individuen met belangstelling voor of belangen in Cloud Computing en SaaS. EuroCloud NL is het Nederlandse chapter van EuroCloud, de Europese federatie van regionale EuroClouds.
Nieuwsberichten op deze website over [ Cloud computing ]
Gebrek aan visie door softwareleveranciers maakt accountants- en administratiekantoren kwetsbaar (03-01-2017)
Een derde van de Nederlandse bedrijven werkt in de cloud (18-01-2016)
Elsevier Nextens presenteert VPB en BTW Programma op Praktijkdag Cloud Computing (08-06-2014)
Negen risico's cloud computing (09-04-2014)
Is uw kennis over cloud computing echt up-to-date? (24-11-2013)
CloudVPS betrokken bij eerste keurmerk Cloud Computing van NEN (10-09-2013)
Nieuwe App voor ondernemers over werken in de cloud (06-07-2013)
Arthurs Legal onderzoekt het gebruik van cloud-computing in Nederland (25-04-2013)
Vijf cloud-trends voor 2013 (18-12-2012)
CBP geeft op verzoek van SURF duidelijkheid over cloud en privacy (10-09-2012)
Nederlandse organisaties zien toekomst cloud computing zonnig in (05-06-2012)
Terugblik ICT Accountancy praktijkdag Cloud computing en gratis rapport (11-05-2012)
Deloitte introduceert Assuring the Cloud (26-11-2011)
Cloud computing: Minder controles, belangrijker werkzaamheden (05-11-2011)
Infor kondigt InForce aan nieuwe generatie Social ERP en Marketing op basis van Force.com (01-09-2011)
VMware introduceert eerste open Platform-as-a-Service (PaaS) (13-04-2011)
Unit4 waarschuwt voor zwart-wit-benadering cloud computing (15-03-2011)
myBusinessWorld Road Show benadert accountants op locatie (07-03-2011)
AppMatcher helpt bedrijven bij vinden geschikte zakelijke Apps (08-10-2010)
Unit 4 Agresso en salesforce.com starten samen nieuw bedrijf (30-09-2009)
Salesforce.com kondigt de beschikbaarheid van Force.com Sites aan (16-06-2009)

Onerzoeksbureau GBNED