Softwarepakketten.nl
erp software prodin
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Pakketsoort - Boekhoudsoftware > Cashmanagement

Cashmanagement wordt vaak aangeduid als financiële logistiek. Deze logistiek heeft betrekking op het beheren van inkomende- en uitgaande kasstromen van een organisatie. Goed cashmanagement zorgt ervoor dat geldstromen onder controle zijn. 

Nadere toelichting:

Cashmanagement wordt vaak aangeduid als financiële logistiek.
Deze logistiek heeft betrekking op het beheren van inkomende- en uitgaande kasstromen van een organisatie. Goed cashmanagement zorgt ervoor dat geldstromen onder controle zijn en dat betekent:
- continu inzicht hebben in cashflow en werkkapitaal; 
- het optimaliseren van de liquiditeitspositie; 
- het minimaliseren de (rente-)kosten van de geldstromen; 
- het maximaliseren van de (rente-)opbrengsten.

Voor het ondersteunen van goed cashmanagement zijn softwaresystemen op de markt die onder andere over de volgende functionaliteit beschikken:

  • Inzicht in een dagelijkse balanspositie, liquiditeitsprognose en rolling cashflow forecast.
  • Betalingsverkeer met banken; een koppeling met elektronisch bankieren en reconciliatie van transacties, voor zover niet in de boekhouding aanwezig.
  • Rentekosten / renteopbrengsten; het bijhouden en verwerken van rentetarieven in het systeem en het kunnen berekenen van de impact van veranderingen in rentetarieven. Daarnaast ook het berekenen van  samengestelde rente en het doorrekenen van rentescenario’s.
  • Overzicht van (de saldi van) alle bankrekeningen die in de onderneming gebruikt worden.

Het gratis rapport "Treasury-, cash- en payment management software" gaat uitgebreid in op de gelijknamige software (o.a. cashmanagement software) die hiervoor beschikbaar is op de markt.

 

Web pagina's over [ Cashmanagement ]
Pakketsoort Open banking, TMS en Payment Management
Web pagina onderdelen met [ Cashmanagement ]
CFO software landscape
TMS > Functionaliteit
Blogs op deze website over [ Cashmanagement ]
Cashmanagement-oplossingen niet meer alleen voor behouden aan banken (13-02-2015)
Treasury Services richt haar pijlen op diensten die voorheen waren voorbehouden aan banken, te weten: het verzorgen van cashmanagement-oplossingen. Er zijn nu dus alternatieven voor banken. Treasury Services heeft een methode ontwikkeld waarbij een bedrijf het cashmanagement kan doen met behulp van de cashpooling-software TreasuryMetrics.
WIKI's over [ Cashmanagement ]
Vreemde valuta, cryptocurrency en boekhoudsoftware

SInds de overgang naar de Euro is het aantal boekhoudpakketten dat vreemde valuta ondersteunt afgenomen. Dat neemt niet weg dat voor internationaal opererende bedrijven vreemde valuta functionaliteit van wezenlijk belang is. Daarnaast zijn de cryptocurrency nog steeds aan een opmars bezig. Deze cryptocurrency moeten ook verwerkt worden in de boekhouding en dus moet boekhoudsoftware er rekening mee houden. Cryptocurrency kunnen beschouwd worden als een valuta en daarmee opgenomen worden in een vreemde valuta administratie.


Onerzoeksbureau GBNED