Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Begrippen > Payroll

Payroll staat voor Salaris- en loonadministratie. Met als belangrijkste functie het berekenen (bruto-netto en/of netto-bruto) van in te houden (belasting- sociale verzekeringspremies) en netto uit te betalen loon aan werknemers per verloningsperiode. Payroll kan verder een schat aan managementinformatie opleveren, zoals inzicht in de bruto- en netto loonkosten voor een organisaties en/of afdeling daarbinnen. Steeds vaker biedt software voor het voeren van de salaris- en loonadministratie ook functies voor personeelsbeheer, oftewel Human Resource Management (HRM). Het gaat bij dit laatste om functies op het gebied van personeelsbeheer, werving en selectie, arbeidsvoorwaarden, employee benefits, competentiemanagement (personeelsbeoordeling), functieprofilering en -matching, carrière en loopbaanplanning, verzuimregistratie, verlofregistratie, personeelsplanning, wagenparkbeheer, subsidie, workflow en employee self service.
Meer informatie over salaris- en HRM-software...

Web pagina's over [ Payroll ]
Auditfile familie
Web pagina onderdelen met [ Payroll ]
CFO software landscape
Blogs op deze website over [ Payroll ]
4 tijdwinstboosters voor de salarisadministrateur (02-06-2018)
‘De adviestaak wordt ook voor salarisadministrateurs steeds belangrijker’ en ‘De werkdruk blijft maar stijgen’. Deze constateringen staan in het Trendonderzoek salarisprofessionals 2017 van het Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting (NIRPA). Hoe kan je de werkdruk verlagen én tijd winnen voor je adviesrol? Deze 5 tips helpen je op weg.
White papers op deze website over [ Payroll ]
Arbeidscontracten digitaal ondertekend (08-10-2016)
Snelheid van handelen is in de human-resourcemarkt enorm belangrijk. Als bijvoorbeeld een arbeidscontract wekenlang ongetekend in een tas blijft zitten, blijft de betaling uit en worden zowel de werkgever als de werknemer geconfronteerd met onnodige risico’s. “Met de digitale handtekening kunnen we het aannameproces van personeel enorm versnellen en vergemakkelijken”, aldus directeur Hans van de Ven van Please Payroll.
Softwarepakketten met [ Payroll ] Leverancier
Visma.net HRM & Payroll
e-HRM en Salarisverwerking
Visma | Raet bv Visma | Raet bv
Payroll
Loon- en salarisadministratie
Kennys B.V. Kennys B.V.
Motion
Totaalpakket aan flexibele HR- en Payroll-oplossingen
Centric HR & Payroll Solutions Centric HR & Payroll Solutions
ADP Payroll
ADP Nederland BV
Visma I Raet Payroll
Salarisadministratie
Visma | Raet bv
Nocore Flex
Front + Back software v. uitzenders, detacheerders en payroll
Nocore B.V.
Unit4 HCM
Payroll Management HR Management Talent Management – Performance Talent Management – Engagement Talent Management – Learning People Planning & Analytics Recruitment
Unit4
Dienstverlener met [ Payroll ] Toelichting
Vroom Consultancy B.V. Vroom realiseert HR-ambities  

Onerzoeksbureau GBNED