Softwarepakketten.nl

Robotic accounting > RPA

In tegenstelling tot industrial robotics gaat het bij Robotic process automation (RPA) om administratieve bedrijfsprocessen, waarbij de workforce (arbeidscapaciteit) van (hoog volume) processen vervangen wordt door automatisering. Er wordt ook wel gesproken over "workforce emulate", oftewel het imiteren/nabootsen van menselijke handelingen (die repeterend en voorspelbaar zijn). 

Nadere toelichting:

Bij RPA is uitgangspunt dat bestaande software wordt gebruikt, zoals een gebruiker dit zou doen. RPA werkt dan de acties uit op basis van bepaalde regels.

Net als bij industrial robotics gaat het uiteindelijk om besparing door het verbeteren van de efficiency en effectiviteit van bedrijfsprocessen.

RPA heeft betrekking om meerdere administratieve bedrijfsgebieden, zoals:
- CRM
- ERP
- Helpdesk
- Purchase to pay
- Order to cash
- Financiële administratie (zeg maar de boekhouding).

Site index over [ RPA ]
Robotic Process Automation (RPA)
Onderzoek en artikelen op deze website over [ RPA ]
Presentaties Seminar Robotic accounting 17-4-2019 beschikbaar (18-04-2019)
Op woensdag 17 april 2019 heeft voor de derde maal het "Seminar Robotic accounting" plaatsgevonden te Hoevelaken. Met presentaties over Robotic accounting, Robotic Process Automation (RPA) en gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Gids boekhoudsoftware 2019, RGS Ready, No hands accounting, Robotic Revenue Validation, Toekomst accountancybranche en out-of-the-box denken, Elektronisch factureren met standaards als UBL en PEPPOL. Met tot slot Elektronisch factureren LIVE getoond.
Presentaties Seminar Robotic accounting 18-4-2018 beschikbaar (20-04-2018)
Op woensdag 18 april 2018 heeft voor de tweede maal het "Seminar Robotic accounting" plaatsgevonden te Hoevelaken. Presentaties zijn beschikbaar over Robotic accounting, Robotic Process Automation (RPA) en gerelateerde ontwikkelingen, zoals: blockchain, PSD2, Modern finance, Artificial intelligence (AI), No hands accounting, Robotic Assistent en elektronisch factureren.
Blogs op deze website over [ RPA ]
Digitale transformatie vraagt om RPA - Robotic Process Automation (27-07-2018)
Digitale transformatie gaat over het vergroten van je relevantie als organisatie. Dit proces wordt aangewakkerd door de connectiviteit tussen mensen, organisaties en things (IoT) en een toenemende hoeveelheid data. Deze data is de bron om processen te optimaliseren, maar ook om bestaande diensten te verbeteren en nieuwe toegevoegde waarde te creëren.
Robot, robotic process automation en robotic accounting uitgelegd (07-02-2017)
Robotic Process Automation (RPA) is internationaal een actueel onderwerp. Ook komen we Robotic accounting tegen als actueel thema. In deze blog probeer ik de verschillende begrippen duidelijk te maken en tevens de samenhang weer te geven.
WIKI's over [ RPA ]
Softwareselectie bedieningsaspecten (gebruiksgemak)

Naast het goed functioneren van een softwarepakket in een technisch stabiele en veilige omgeving is een niet onbelangrijk aandachtspunt de mate waarmee rekening wordt gehouden met bedieningsgemak voor de eindgebruiker. Een softwarepakket kan alle benodigde functionaliteit bevatten, maar als gebruikers er niet prettig mee kunnen werken (ook niet na een korte inwerkperiode) dan zal de software niet optimaal gebruikt worden met alle gevolgen van dien, zoals ontevreden medewerkers. Een advies is dan ook gebruikers voor aanschaf kennis te laten maken met de werking en bediening van een softwarepakket. 

Softwarepakketten met [ RPA ] Leverancier
Kofax Kapow
Robotic Process Automation (RPA) en Data Integration
Coforce
Dienstverlener met [ RPA ] Toelichting
SelfBilling.com BV Urenverantwoording - selfbilling - API koppelingen  
Coforce Robotic Process Automation (RPA)specialist  

Onerzoeksbureau GBNED