Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Begrippen > eIDAS

eIDAS staat voor ‘Electronic Identities And Trust Services’. Met eIDAS hebben de Europese lidstaten afspraken gemaakt om dezelfde begrippen, betrouwbaarheidsniveaus en onderlinge digitale infrastructuur te gebruiken. Een onderdeel van de verordening is het grensoverschrijdend gebruik van Europees erkende inlogmiddelen. Dit kan alleen met een betrouwbare online identiteitscheck aan de voordeur.

Nadere toelichting:

Nederlandse overheidsorganisaties en private organisaties met een publieke taak moeten sinds 29 september 2018 Europees erkende inlogmiddelen accepteren in hun digitale dienstverlening. De lidstaten van de EU hebben dit met elkaar afgesproken in de eIDAS-verordening. Hierdoor wordt het makkelijker en veiliger om binnen Europa online zaken te regelen.

Concreet betekent dit dat burgers die de beschikking hebben over een erkend inlogmiddel dezelfde zaken moeten kunnen regelen als alle andere burgers in een lidstaat. Levert een dienstverlener digitale toegang, dan wordt deze daarom geadviseerd, niet alleen Nederlandse, maar ook Europees erkende inlogmiddelen toegang te verlenen.
Meer over eIDAS op Digitale overheid...

Blogs op deze website over [ eIDAS ]
Herziening eIDAS, komst Europese digitale identiteit (29-11-2022)
Wet- en regelgeving rondom elektronische handtekeningen vinden we bij PKIsigning logischerwijs belangrijk. Niet alleen omdat dat als aanbieder van een ondertekenoplossing onze verantwoordelijkheid is, maar vooral omdat we naast leverancier ook kennispartner zijn.
Nieuwsberichten op deze website over [ eIDAS ]
Gemalto stelt Trust Service Providers in staat om eIDAS-conforme diensten uit te rollen (28-11-2016)

Onerzoeksbureau GBNED