Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Pakketsoort - ICT Beheer - Authenticatie > Twee factor authenticatie

Twee factor authenticatie (2FA) is bedoeld als een veilige(re) manier van authenticatie. De identiteit van een gebruiker wordt hierbij vastgesteld door middel van twee factoren. Dit betekent dat je naast het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord, nog een tweede factor nodig hebt. Dit kan in de vorm van een code die via een authenticator naar je smartphone wordt toegestuurd. Maar een vingerafdruk, een melding die je accepteert in een mobiele app of gezichtsherkenning kan ook een tweede factor zijn.

Nadere toelichting:

Een bekend voorbeeld van twee factor authenticatie wordt gebruikt bij het pinnen van geld. De eerste factor waar je je identiteit mee bekendmaakt is het invoeren van een bankpas (een voorwerp dat alleen jij hebt). De tweede factor waar je je identiteit mee bekendmaakt is het invoeren van een pincode (een code die alleen jij weet). 

Web pagina's over [ Twee factor authenticatie ]
Cybersecurity
Blogs op deze website over [ Twee factor authenticatie ]
Waarom twee factor authenticatie onmisbaar is voor accountants (16-11-2022)
De gemiddelde internetgebruiker heeft zowel zakelijk als privé, gemiddeld 17 accounts. Hoewel al deze accounts beveiligd zijn met een wachtwoord en een gebruikersnaam, gebruiken we vaak dezelfde inloggegevens voor verschillende (online) diensten. Het probleem dat ontstaat wanneer een hacker ook maar één wachtwoord kent, is niet te overzien.
Wat is twee factor authenticatie en waarom moet ik het gebruiken? (02-11-2018)
Jij als internetgebruiker hebt gemiddeld 17 online accounts. Facebook, Gmail, Bol.com, Apple, Dropbox, iMUIS Online en ga zo maar door. Deze online accounts zijn allemaal beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Maar veel mensen gebruiken gemakshalve vaak dezelfde inlognamen en wachtwoorden voor verschillende online diensten.
White papers op deze website over [ Twee factor authenticatie ]
Van der Veen & Kromhout Registeraccountants en Belastingadviseurs en het gemak van ZIVVER (18-05-2019)
Met ZIVVER voldoet jouw organisatie volledig aan de eisen die de AVG stelt aan e-mailverkeer. De software biedt controle voor, tijdens en na de verzending van gevoelige informatie. Voor Van der Veen & Kromhout was doorslaggevend dat ZIVVER werkt met twee factor authenticatie. Zodat, mocht een e-mail in verkeerde handen komen, dat niet leidt tot een inbreuk op de vertrouwelijkheid van gegevens.

Onerzoeksbureau GBNED