Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Pakketsoort - Financial Planning and Analysis > Fast Close

Fast close is de snelste manier om een organisatie te verbeteren. Het is de beloning voor een gestructureerd en goed georganiseerd proces om binnen 5 dagen alle kennis rondom de financiële feiten te hebben verzameld en te hebben gedistribueerd aan de belanghebbenden.

Nadere toelichting:

In combinatie met dashboards binnen de organisatie die de dagelijkse processen inzichtelijk maken, hebben de mensen in een organisatie een goed beeld van de ontwikkelingen en hoeven er geen verrassingen te zijn aan het eind van de maand.

Uit onderzoek zijn de volgende feiten over Fast Close gebleken:

  • Organisaties die sneller over vitale informatie beschikken, zijn over het algemeen succesvoller dan organisaties die 15 dagen of langer nodig hebben om te rapporteren.
      
  • Grotere organisaties zijn o.a. door het gebruik van tools sneller met rapporteren dan kleinere ondernemingen en kunnen dat ook tegen lagere kosten dan de kleinere ondernemingen.

Is Fast Close alleen geschikt voor grotere organisaties? Absoluut niet”.

Bron: blog door André Salomons.

Web pagina's over [ Fast Close ]
Pakketsoort Financial Planning and Analyses (FP&A)
Web pagina onderdelen met [ Fast Close ]
CFO software landscape
Blogs op deze website over [ Fast Close ]
Denkt u dat de implementatie van Fast Close een project van een jaar is? En Van slow close naar fast close (06-08-2017)
Dat is verleden tijd. Door de opbouw van expertise en uitgebrachte tools waarin de “lean” aanpak is geïntegreerd, is de introductie van Fast Close gedegradeerd tot een implementatie van enkele weken. Er zijn steeds meer voorbeelden van succesvolle Fast Close introducties. Wat hebben deze successen met elkaar gemeen?

Onerzoeksbureau GBNED