Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Begrippen > CRM

Customer RelationShip Management (CRM) is op deze website opgenomen onder de pakketsoort 'Relatiebeheer'. Het gaat om die toepassingen die er mede voor zorgen dat u met uw klanten een winstgevende (en ook goede) relatie kunt onderhouden op de langere termijn. Het aanbod van CRM pakketten is werkelijk zeer divers te noemen. Van eenvoudige marketingprogrammatuur tot veelomvattende pakketten. Ook zijn sommige CRM pakketten of delen daarvan te gebuiken via internet. Meer...

Web pagina onderdelen met [ CRM ]
ICT Accountancy softwarelandschap
CFO software landscape
Onderzoek en artikelen op deze website over [ CRM ]
Terugblik en presentaties praktijkdag CRM, digitaal dossierbeheer en data-analyse 15 maart 2017 (16-03-2017)
Op woensdag 15 maart 2017 heeft de ICT Accountancy praktijkdag "CRM, Digitaal dossierbeheer en data-analyse" plaatsgevonden te Hoevelaken. Presentaties zijn beschikbaar, evenals het nieuwe rapport over Digitaal dossierbeheer en werkprogramma's.
Presentaties ICT Accountancy Jaarcongres 2-11-2016 beschikbaar met o.a. Cybersecurity, Self service BI, SBR, RGS, UBL, CRM en HRM (03-11-2016)
Op woensdag 2 november 2016 vond in EXPO Hoevelaken voor de 15e maal het ICT Accountancy Jaarcongres plaats met ruim 200 deelnemers en 30 exposanten op de informatiemarkt. Een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED in samenwerking met NOVAK. Actuele onderwerpen als Cybersecurity, Self service BI, SBR, RGS, Elektronisch factureren met UBL, CRM, HRM en meldplicht datalekken passeerden de revue.
SaaS-contracten en Service Level Agreements (SLA), een checklist (22-10-2014)
Tegenwoordig wordt veel software aangeboden via het internet, wat ook wel Software as a Service (SaaS) wordt genoemd. Men kan SaaS gebruiken voor allerlei toepassingen, zoals CRM, ERP, financiële pakketten, etc. Bij de meeste SaaS-diensten worden de afspraken met de klant in een SaaS-overeenkomst vastgelegd, waarin tevens vaak een Service Level Agreement is opgenomen.
Blogs op deze website over [ CRM ]
Customer Relationship Management (CRM) versus Enterprise Resource Planning (ERP) (14-07-2020)
Enterprise Resource Planning (ERP) en Customer Relationship Management (CRM) lijken in eerste instantie veel overeenkomsten met elkaar te hebben. Beide bevatten immers veel bedrijfscontacten, bedrijfsgegevens en bedrijfsorders. Beide systemen zijn geschikt voor het verwerken van informatie met betrekking tot een bedrijf of een organisatie. Maar wat onderscheidt ERP van CRM nu eigenlijk?
White papers op deze website over [ CRM ]
Compliance schil Sultan CRM (17-12-2022)
In samenwerking met een aantal accountantskantoren heeft Sultan CRM recentelijk een compliance schil ontwikkeld. Deze compliance schil helpt het accountantskantoor grip te krijgen op het proces rondom compliancy en reikt verder dan alleen de opdrachtaanvaarding en het vastleggen van de continuïteit.
IBAN-Naam Check, afgelopen jaar 35.923.805 fraude waarschuwingen: 3 manieren om fraude te voorkomen (14-06-2022)
Factuurfraude neemt bij zakelijke transacties steeds ernstiger vormen aan. Bedrijven zoeken daarom naarstig naar manieren om hun Know Your Customer-processen in het CRM-systeem te verbeteren; voordat de betaling wordt doorgevoerd dus. Om factuurfraude te voorkomen moeten de 'KYC'-processen sterk verbeteren De gebruikte methodes hebben elk hun voor- en nadelen.
WIKI's over [ CRM ]
Boekhoudpakketten uitwisselen gegevens en api

De tijd dat alle gegevens in een boekhoudpakket handmatig ingevoerd worden is inmiddels verleden tijd. Al sinds de jaren tachtig is sprake van koppelingen tussen verschillende administratiesystemen, zoals de loonjournaalpost en/of loonverdeelstaat die uitgewisseld wordt tussen de salarissoftware en boekhoudsoftware en de verkoopfacturen uit een groothandelssysteem die uiteindelijk als openstaande posten (facturen) terecht komen in het boekhoudpakket. Het gaat dan om koppelingen op basis van bestanden die handmatig uitgewisseld worden. Vandaag de dag is een API (Application Programming Interface) het instrument om gegevens real-time uit te wisselen tussen systemen. Verschillende administratiesystemen vormen dan als het ware één groot ecosysteem voor de ondernemer. 

Compliance en klantacceptatie

Bedrijven die vallen onder de WWFT (Wet voorkoming Witwassen / Financiering Terrorisme), zoals accountants en belastingadviseurs, zijn verplicht een cliëntenonderzoek te doen naar de identiteit van klanten en waar diens geld vandaan komt. Het gaat dan om onderzoek naar witwaspraktijken, belastingontduiking en financieren van terrorisme.

Het gaat hierbij om de identificatie van natuurlijke- en rechtspersonen. Bij een natuurlijk persoon kan een paspoort of een geldige identiteitskaart gecontroleerd worden. Bij een rechtspersoon gaat het om controle via een KVK uittreksel en UBO-register. UBO staat voor “Uiteindelijk Belanghebbende van een Organisatie”. Hiernaast kan een uitleg gevraagd worden over ongebruikelijke transacties.

CRM Adresbeheer

Het gaat hier om het adresbeheer van relaties in het CRM-systeem. Vandaag de dag is adresbeheer (via API-techniek) te koppelen aan de adressen vanuit externe databases, zoals van de Kamer van Koophandel (KVK). Op deze wijze wordt zelfs voorkomen dat adressen handmatig overgenomen hoeven te worden.

CRM en Managementinformatie

Het betreft hier functies en eigenschappen voor de detailhandel die betrekking hebben op:
1. CRM (relatiebeheer) activiteiten;
2. Managementinformatie.

CRM Relatiebeheer

CRM Relatiebeheer gaat (veel) verder dan louter klantbeheer en het daarbij registreren van de klantgegevens. Leveranciers, partners en uitvoeringsinstanties zijn ook voorbeelden die vallen onder relatiebeheer. En wat te denken van relaties van kantoorcliënten, zoals kantoor belastingdienst, notaris en bankrelatie. Dit alles met de mogelijkheid om afzonderlijke contactgegevens te registreren.

Debiteuren, crediteuren en boekhoudsoftware

In de regel maken de debiteuren- en crediteurenadministratie standaard deel uit van boekhoudsoftware. Primair gaat het dan om de openstaande posten administratie en het bewaken daarvan. Bij grote organisaties kan aan de verkoopzijde creditmanagement een rol spelen. Creditmanagement houdt zich in uitgebreide betekenis van het woord bezig met het managen en optimaliseren van de 'pre-quote to cash cycle'. In de praktijk komt dit neer op het managen en (continu) optimaliseren van: het kredietrisico, de cashflow, het quote to cash proces en de klantrelatie. Aan de inkoopzijde kan Purchase-to-Pay (P2P) een rol spelen. P2P duidt op het traject, bekeken vanuit de koper, dat start met de aankoop door de klant en dat eindigt met de betaling van de inkoopfactuur. Dit WIKI onderdeel gaat uitsluitend over de debiteuren- en crediteurenadministratie als onderdeel van boekhoudsoftware.

Klantgegevens
Softwareselectie installatie, implementatie en support

Als een softwarepakket eenmaal is aangeschaft begint het traject van installatie, implementatie en support. Installatie speelt met name bij toepassingen die lokaal geïnstalleerd worden (al dan niet via een externe hostingpartij). Implementatie betekent het inregelen van de software aan de eisen en wensen van de onderneming en gebruikers opleiden om het het softwarepakket aan de slag te kunnen. En support betekent ondersteuning nadat het pakket in gebruik is genomen met als belangrijke aspect de helpdeskfaciliteiten door de leverancier.. 

Steeds meer toepassingen worden via internet aangeboden via het cloud model met de variant SAAS (Software as a Service). Vandaar dat daar nog even apart aandacht aan wordt besteed. Voor meer algemene informatie over Cloud computing en SAAS verwijzen we naar het thema "Cloud (SAAS)" op deze website.

Onderstaand volgen de criteria voor respectievelijk installatie, implementatie, support, updates en Cloud (SAAS):
  

Wat is ERP

ERP staat voor Enterprise Resource Planning wordt gekenmerkt als één integraal systeem (ERP-systeem) voor de automatisering van alle bedrijfsprocessen binnen een organisatie. Van verkoopofferte tot factuur en alles wat daar tussen zit. In de logistieke sector aangeduid van ‘zand tot klant’. Een van de meest onderscheidende kenmerken van een ERP-systeem is dat gewerkt wordt met één onderliggende database voor alle functies. Zo worden klantgegevens op één plaats geregistreerd in de database en door alle functies geraadpleegd. Het doorvoeren van mutaties (bijvoorbeeld adresmutaties) in meerdere systemen is dan niet meer nodig.

Links naar andere websites over [ CRM ]
CRM Daily
Portal met internationaal nieuws over CRM en andere onderwerpen in relatie tot software.
CRM Issues
Portal over CRM.
CRM Ittoolbox
Informatie over CRM en CRM toepassingen.
CRM Startpagina
Startpagina over CRM.
CRM Wijzer
Start voor een CRM selectie.
CRM2day.com
The premium business community & resource center for CRM that provides an analytical insight into the new Customer Economy.
CRMsystemen
Informatie over CRM toepassingen
eCRM Guide
Bron voor Customer Relationship Management Technology.
eMarketing startpagina
Met links naar andere websites met informatie over eMarketing (en CRM).
Kennisportal.com
Kennisportal geeft antwoorden op specifieke businessvraagstukken rondom bedrijfscommunicatie. Met een apart onderdeel over CRM.
Softwarepakketten met [ CRM ] Leverancier
SultanCRM
Practice management software
SultanCRM SultanCRM
RADAR CRM
Relaties, workflow, dms, digitale dossier
Visma | RADAR Visma | RADAR
PM Record
CRM-systeem voor Accountants- en Administratiekantoren
Pro Management Software Pro Management Software
Nocore Facilitair
CRM, HRM, FRM, ERP voor schoonmaakbranche
Nocore B.V. Nocore B.V.
Kleisteen
Compleet pakket voor Online Boekhouden, Facturering, Uren, Projecten, Voorraad, CRM, Autorisatiemodule. Uitermate geschikt voor accountants en ondernemers om efficiënt en betaalbaar samen te werken
Kleisteen BV Kleisteen BV
FileLinx
Inkoop, factuurverwerking, contracten, CRM en DMS
FileLinx Benelux BV FileLinx Benelux BV
AuditCase
Elektronisch dossier, CRM en integratie MS/Office
Caseware intern. Inc. Caseware intern. Inc.
Accountancy Direct
Kies de accountancy software voor kleinere zelfstandigen inclusief CRM, fiscaal, financieel & klantboekhouding en je bent klaar om de klant maximaal van dienst te kunnen zijn!
AFAS Software AFAS Software
ABCrm
ABCrm, Relatiebeheer specifiek voor het MKB
ABCrm
SugarCRM
Customer Relationship Management
BriXdata
Symsys
Voor al uw projecten, CRM, financiële administratie en mediahandling als nodig
Symsys BV
vTiger CRM
OpenSource CRM / Acquisitie toepassing
Vicus eBusiness Solutions BV
VIPS
CRM software voor projectmatige woningverkoop
KeyWare
ContactManager
CRM toepassing voor de advocatuur
Epona Software Consultancy
Alexion CRM
CRM software voor het MKB - Relatiebeheer
Alexion SofwareCRM software voor het MKB
Adecon Manager
Adecon Manager is het online CRM/ERP-systeem van Adecon
Adecon
e-Captain
e-Captain is een online CRM & CMS platform waarmee (sport)verenigingen, stichtingen en bedrijven snel en eenvoudig leden en relaties, e.d. kunnen beheren. Incl factureren, boekhouding, website, e.a.
Dispi Software Engineering
Spheeres
Low-code platform met CRM, projectbeheer, DMS en ERP
Spheeres Nederland
xapti
non-profit CRM
Xapti
PM CRM
Relatiebeheer pur sang
Pro Management Software
Amyyon CRM
CRM voor meerdere branches, zoals zorg, overheid, opleiders en ov
Amyyon BV
Pyber
Alles-in-1 CRM software voor makelaars & taxateurs
Pyber
MKB-Logic
Online administratie, ERP, CRM, HRM
MKB-Logic
Compenda
Bedrijfssoftware MKB met als basis CRM
Compenda
SalesManager Online
Cloudplatform voor CRM, ERP, project- en servicemanagement
SalesManager Software B.V.
Digitaal kantoor
Combineer online boekhouding met facturatie, projecten en urenregistratie, CRM, handel en voorraadbeheer.
Digitaal Kantoor BV
SpinOffice CRM
CRM en documentmanagement
Mulberry Garden B.V.
Salesforce
Online CRM solution
Salesforce.com
ecOrganizer
Agendabeheer, relatiebeheer CRM, projectbeheer PSA
ECXS Information Systems BV
Archie CRM
Nederlandse CRM software voor relatiebeheer en CRM
Archie CRM
Dienstverlener met [ CRM ] Toelichting
IBG CRM-adviesbureau Advies over pakketselectie en implem. CRM  
Indora Managementadvies Adviesbureau in klantgericht ondernemen en CRM  
Skopos Rendementbouwers Selectie en implementatie business software  

Onerzoeksbureau GBNED