Softwarepakketten.nl
FiscaalOnline
VISMA E-accounting
Exact Software

Onderzoek

Presentaties ICT Accountancy Jaarcongres 11-11-2014 beschikbaar

Plaatsingsdatum 13-11-2014
Berichtdatum 14 november 2014

Op dinsdag 11 november 2014 vond in EXPO Hoevelaken voor de 13e maal het ICT Accountancy Jaarcongres plaats met zo'n 300 aanwezigen. Een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED in samenwerking met NOVAK. Actuele onderwerpen als RGS, Benchmarking, Elektronisch factureren en scannen & herkennen passeerden de revue. En ruim 20 leveranciers toonden innovatieve oplossingen op de informatiemarkt.

Van de volgende onderwerpen en sprekers zijn presentaties beschikbaar:

 • RGS (Referentie grootboekschema); overview over de betekenis en de structuur van RGS.
  Door Gerard Bottemanne, Onderzoeksbureau GBNED en Freek Arnoldus, CBS.
  Opvragen (PDF) presentaties van:
  - Gerard Bottemanne, GBNED
  - Freek Arnoldus, CBS

 • RGS en de werking daarvan;
  Presentaties, uitleg en demo’s van de werking van RGS via software en beantwoorden van vragen.
  Opvragen (PDF) presentaties van: 
  - Albert Roos,Twinfield, en Arthur Moenaf, CaseWare
  Sjoerd-Jaap Westra, UNIT4
  Ingeborg Walbrecht, Visma Software
  - Rob Aengenent, Reeleezee
  Edwin Huijskens, ISEEMORE
  Erik Vreekamp, Infine Software.

  Meer over RGS kunt u ook lezen in het gratis rapport "RGS: uniform rekeningschema voor alle bedrijven".
    
 • Juridische aandachtspunten bij het gebruik van software en online diensten;
  Hoe kan een accountant beoordelen of de continuïteit van een informatiesysteem is geborgd? Op welke juridische voorwaarden moet hij letten? Deze en andere aandachtspunten komen aan bod.
  Opvragen (PDF) presentatie van mr. J. Oordt (Jan-Willem) van De IT-Jurist
       
 • SRA Branche in Zicht: Benchmarking as a Service;
  Sinds 2011 is SRA bezig met de opzet en uitrol van Branche in Zicht, een multimediaal adviesplatform voor haar leden. Naast online adviestools voor financieringsvraagstukken, prognoses en een bedrijfsscan kunnen kantoren gebruik maken van een unieke benchmarkdatabase, gevoed met inmiddels zo’n 50.000 jaarrekeningen.
  Opvragen (PDF) presentatie van Menno Kooreman en Marc Johnston van SRA.
      
 • Landschap Elektronisch factureren;
  Er wordt echter steeds meer gebruik gemaakt van standaard berichtformaten om facturen elektronisch uit te wisselen tussen leverancier en afnemer. Met als bekendste formaat UBL.
  Gerard Bottemanne heeft in grote lijnen het landschap Elektronisch factureren toegelicht op basis van de recente gratis uitgave "De complete gids Elektronisch factureren 2015".
  Meer over de gratis uitgave "De complete gids Elektronisch factureren 2015".
              
 • Elektronisch factureren in de accountancypraktijk;
  Eijgen Financiële Dienstverlening is een jong kantoor met inmiddels de nodige ervaring op het gebied van digitalisering. Cloud computing en ook elektronisch factureren wordt in de praktijk toegepast voor klanten. Rob Veeken van Eijgen Financiële dienstverlening deelt de ervaring die is opgedaan met scannen en herkennen, maar ook al met het uitwisselen en verwerken van elektronische facturen in het standaard formaat UBL.
  Opvragen (PDF) presentatie van Rob Veeken, Eijgen Financiële dienstverlening.
        
 • Primeur: de UBL-ketentest;
  Het meest gebruikte berichtformaat voor de afhandeling van elektronische facturen is UBL. Steeds meer leveranciers van boekhoud- en andere bedrijfssoftware claimen gebruik te maken van UBL, waardoor elektronisch factureren tussen verschillende softwaresystemen steeds meer gebruikt zal worden. Gevraagd is aan leveranciers om via een ketentest (uitwisselen van UBL-facturen tussen verschillende boekhoudsystemen) het gebruik van UBL te laten zien.
  Asperion, Exact, Reeleezee en Visma hebben onderling via live demo's daadwerkelijk elektronisch UBL-facturen uitgewisseld die vervolgens automatisch geboekt werden. Een initiatief waar ook succesvol aan meegewerkt is door MUIS Software en UNIT4 die ook aanwezig zijn.
  Lees ook het nieuwsbericht over deze UBL-ketentest.
        
 • Scannen en herkennen van boekingsdocumenten;
  Bij scannen en herkennen van boekingsdocumenten gaat het niet alleen om facturen, maar bijvoorbeeld ook om kassabonnen. Daarnaast worden steeds meer facturen per email ontvangen (als PDF-bijlage) en moet rekening gehouden worden met de hiervoor genoemde ontwikkeling van elektronische facturen in UBL-formaat.
  Opvragen (PDF) presentaties van:
  - Vincent Buijs, ELvy
  Edwin Diele, Heeros
  Lex Antonisse, Scan sys
  Micha Smit, YUKI.
       
 • Facturen elektronisch verwerken via een service;
  go2UBL en eVerbinding tonen aan hoe facturen vanuit verschillende systemen en in verschillende formaten (ook facturen op papier!) uiteindelijk als elektronische factuur verwerkt kunnen worden.
  Opvragen (PDF) presentaties van:
  - Rob Tolstra, go2UBL
  Johan Schaeffer, eVerbinding.
      
 • De ICT Accountancy softwaregids 2015
  Het totale aanbod van standaard software voor de accountancy in een handige gids bij elkaar gebracht. Met tevens de "softwarematrix", waarmee u in één oogopslag ziet welke leveranciers welke soorten van oplossingen leveren.
  Meer over de nieuwe gratis uitgave: "De ICT Accountancy softwaregids 2015".

De volgende leveranciers waren aanwezig op de informatiemarkt:

CaseWare Nederland
CaseWare Nederland is de specialist in accountancysoftware. De accountancysoftware kenmerkt zich door vakinhoud, gebruikersvriendelijkheid en optimale integratie met andere software.
CaseWare is marktleider in Nederland met duizenden gebruikers in de accountancy. We faciliteren alle processen rondom rapportage, controle en auditing. Daarbij verbinden we een hoge inhoudelijke kwaliteit aan een efficiënte werkwijze.
Naar CaseWare Nederland.

CleverIT
WerkplekOveral is de ultieme cloud werkplekervaring van CleverIT. Het is makkelijk om online werken moeilijk te maken en moeilijk om het makkelijk te maken. CleverIT specialiseert zich in het laatste. We ontzorgen volledig bij de overgang van een lokale IT omgeving naar de cloud. Gegarandeerd. Binnen tijd en budget, met volledige functionaliteit en zonder kleine lettertjes! We coördineren de samenwerking tussen alle betrokken IT partijen en nemen de volledige verantwoordelijkheid op ons. Word deel van ons succes. Lees wat onze klanten vinden.
Naar CleverIT.

CreAim
Sinds de oprichting in 2000 is CreAim een toonaangevende ontwikkelaar en leverancier van betrouwbare internet applicaties. Een belangrijk deel van de jaarlijkse omzet wordt weer als research & development in de onderneming gestoken. Hiermee biedt CreAim accountants, salarisadministrateurs en fiscalisten actuele, geavanceerde en betrouwbare online software. CreAim is de specialist op het gebied van SBR/XBRL en levert diensten aan vooruitstrevende grote, middelgrote en kleine accountantsorganisaties.
Naar CreAim.

Davilex
Accountants- en administratiekantoren kunnen gebruikmaken van de Davilex Accountants- en Administratiekantoorregeling. Deze regeling voorziet onder meer in aantrekkelijke kortingen op Davilex software en participatie in marketinguitingen. Daarnaast verleent Davilex u kosteloos het gebruiksrecht op het programma Davilex Accountant.
Naar davilex.

Elvy
Elvy is een slim en betaalbaar softwarepakket, dat uw inkomende documentstroom digitaliseert en automatiseert. Met andere woorden: het zorgt ervoor dat gescande documenten op de juiste plek in de juiste database terechtkomen. Een mooi voorbeeld: Elvy herkent facturen, boekt ze automatisch in en archiveert ze bijvoorbeeld in uw financiële pakket. Elvy is eenvoudig te installeren, is apparaatonafhankelijk en communiceert probleemloos met softwarepakketten als Exact Synergy, Exact Globe, Exact Online, King, AccountView, Unit4 en iMuis.
Naar Elvy.

eVerbinding
Het eVerbinding platform automatiseert gegevensuitwisseling tussen financiële pakketten. Eigenlijk vertalen wij alle informatie die vanuit een softwareapplicatie of zelfs een email wordt verstuurd op zo'n manier dat die informatie automatisch op de goede manier verwerkt wordt in de softwareapplicatie van de ontvanger.
Naar eVerbinding.

Exact Software
Exact werd in 1984 opgericht en is een internationaal vooraanstaande producent van zakelijke software voor kleine, middelgrote en grote organisaties. Naast traditionele, geïntegreerde oplossingen voor Enterprise Resource Planning (ERP) ontwikkelt Exact daaraan gerelateerde oplossingen voor onder andere Human Resource Management (HRM), Customer Relationship Management (CRM), projectmanagement en elektronische workflow.
Naar Exact.

go2UBL
Zou het niet geweldig zijn als klanten hun inkoopdocumenten direct naar u zouden doorzetten zodat er continue een actueel inzicht ontstaat in hun financiële situatie? Dit scenario van continuous monitoring kan werkelijkheid worden met go2UBL. Ons systeem maakt het mogelijk om met één druk op de knop een inkoopdocument om te zetten in UBL formaat en zo in bijna elk boekhoudprogramma te laten verschijnen. Bovendien levert de werkwijze van go2UBL ook nog eens een aantal andere leuke voordelen op.
Naar go2UBL.

Heeros
Heeros is een internationaal groeiende onderneming met ruim 4000 eindgebruikers. Heeros levert cloud dienst e-Invoicing en Financieel Management workflow oplossingen aan het MKB en accountantskantoren. De efficiënte oplossingen zijn gebouwd om het hele verwerkingsproces van inkoop- en verkoopfacturen te automatiseren: met OCR scan proces of real e-Invoicing, workflow, koppeling voor de boekhouding en het elektronisch archiveren van facturen/documenten. De USP’s van Heeros zijn een snelle implementatie, geen maximaal datalimiet, ongelimiteerd aantal gebruikers, bijlagen toevoegen en volledig opgeslagen audit trails.
Naar Heeros

Infine Software
Infine Software ontwikkelt software voor de accountancy branche. Onze producten zijn gericht op het opstellen van financiële rapportages en de organisatie van accountants- en administratiekantoren. Wij bieden een rapportgenerator voor het opstellen van jaarrekeningen en tussentijdse rapportages, te combineren met werkprogramma's of het volledige samensteldossier. Verder leveren wij software voor relatiebeheer (CRM), digitaal dossier, urenregistratie, facturering en activabeheer.
Naar Infine.

De IT-Jurist
Hoewel software steeds belangrijker wordt, kunt u bij het aanschaffen, implementeren en het gebruik daarvan te maken krijgen met allerlei juridische vraagstukken. Welke juridische betekenis hebben de licentievoorwaarden van mijn leverancier? Hoe moet ik omgaan met een conflict over het functioneren van de software? En hoe is de continuïteit van mijn informatiesysteem geborgd, als er zich een calamiteit bij mijn leverancier voordoet? De IT-jurist ondersteunt u op alle fronten.
Naar De IT-Jurist.

MUIS Software
MUIS Software maakt sinds 1984 software voor administratie- en accountantskantoren. MUIS Software heeft zich gespecialiceerd op de accountant en zijn cliënt. Met iMUIS Online kunnen uw cliënten razendsnel boekhouden, factureren en telebankieren. Voor een vast bedrag per maand kunnen uw cliënten een onbeperkt aantal administraties voeren en u kunt ondertussen meekijken en corrigeren.
Naar MUIS Software.

Nmbrs®
Nmbrs® biedt volop mogelijkheden om uw (online) HR- en salarisdienstverlening verder uit te breiden. Met de combinatie van uw expertise en onze applicatie kunt u meer en grotere klanten bedienen. Onze belofte: efficiencywinst, meer omzet en nieuwe klanten. Nmbrs® is een online HR- en salarisapplicatie voor bedrijven en accountants. Nmbrs® kenmerkt zich door de gebruiksvriendelijkheid van de applicatie, het werken in de cloud en de efficiëntie waarmee de salarisverwerking wordt gedaan in Nmbrs®. Daarnaast is Nmbrs® eenvoudig te koppelen met andere online applicaties.
Naar Nmbrs®.

PinkWeb
PinkWeb is de uitvinder van het eerste en meest complete accountancy klantenportaal Cliënt Online.
Hiermee zijn we al tien jaar marktleider bij de grootste organisaties van Nederland, maar ook bij honderden middelgrote en kleinere kantoren. Zij werken dankzij Cliënt Online efficiënter en bieden een hoger serviceniveau. Door geïntegreerde koppelingen met vrijwel alle softwarepakketten kunnen uw medewerkers gewoon blijven werken in de software die zij kennen. Begeleiding, training en support zijn standaard inbegrepen. Het ingebruiknemen van Cliënt Online is daardoor eenvoudig. Zeker ook voor uw cliënt.
Naar PinkWeb.

Pro Management
Pro Management biedt de accountancybranche een compleet softwareprogramma waarmee de efficiëntie in elk kantoor sterk verbeterd wordt in snelheid en kwaliteit. Met ruim twintig jaar aan ervaring bieden wij ingenieuze oplossingen die naadloos toegepast kunnen worden in zowel uw productieproces als uw organisatie. De software richt zich niet alleen op rapportage, maar ook op uw totale kantoororganisatie.
Naar Pro Management.

Qics
Qics levert al meer dan 10 jaar software voor plannen, tijdschrijven en facturatie aan accountants- en administratiekantoren. QicsMilestones is dan ook in samenspraak met accountants ontwikkeld. Hierdoor sluit het pakket naadloos aan bij uw huidige en toekomstige bedrijfsvoering. QicsMilestones is een 100% cloudapplicatie en te koppelen met o.a. Twinfield, Exact Online, Exact Globe en AuditCase.
Naar Qics.

Quadrant Software
King biedt u een totaaloplossing specifiek voor accountants, administratiekantoren en financieel specialisten. Als financieel specialist wilt u toegevoegde waarde hebben. U wilt een advies kunnen geven waarmee uw klant efficiënter gaat werken en daarmee geld besparen. Zo’n advies begint met King. Met King sluit alles naadloos op elkaar aan. Alles is geautomatiseerd. Alles is onder controle. Daarmee besparen u en uw klant tijd en geld!
Naar Quadrant Software.

Reeleezee
Reeleezee levert sinds 2001 financiële software als een dienst via Internet Met meer dan tienduizend ondernemers en meer dan tweehonderd administratie- en accountantskantoren als klant is Reeleezee dé toonaangevende Nederlandse partij op het gebied van financiële Software-as-a-Service. Een efficiënte communicatie tussen accountant en ondernemer via Internet is de basis van het productenaanbod. Reeleezee Accounting vormt de basis voor een efficiënte verwerking van klantadministraties, zowel extern als intern. Met Reeleezee Portal kunnen kantoren intern goedkoper en efficiënter werken, en kunnen ze via Internet beter samenwerken met hun klanten.
Naar Reeleezee.

Scan Sys
Sinds 1991 houdt Scan Sys zich bezig met het ontwikkelen van oplossingen voor het zo efficiënt mogelijk, geautomatiseerd verwerken van diverse documentstromen. Steeds meer accounts- en administratiekantoren maken in hun samenstelpraktijk al gebruik van de voordelen van geautomatiseerde factuurverwerking met ImageCapture for Invoices.
Naar Scan Sys.

UNIT4
U wilt software die u helpt om beter te functioneren. Software die u ondersteunt in een efficiënte communicatie en online samenwerken met uw cliënten en andere uitvragende partijen, nu en in de toekomst. Daarnaast zoekt u gebruiksvriendelijke software die uw organisatie en cliënten centraal stelt. Deze wensen zijn verweven met de softwareoplossingen van UNIT4 voor de accountancybranche. Het is niet voor niets dat UNIT4 marktleider is op het gebied van software voor de Nederlandse accountancybranche. Ruim 4.950 accountants- en administratiekantoren werken met één of meerdere applicaties van UNIT4 Accountancy.
Naar Unit4 Accountancy.

Visma Software
Visma Software levert open, flexibel in te richten software aan meer dan 30.000 klanten in het mkb en de semi-publieke sector in Nederland. Naast AccountView en Talent & Salaris bevat het portfolio Mamut One, Visma Severa, Visma.net en diverse andere SaaS-applicaties. Hiermee biedt Visma Software bedrijven een solide basis en/of geïntegreerde oplossingen voor boekhouding, groothandels- en projectadministratie, urenregistratie, accountancy, crm, hrm en salarisverwerking. Online- en backofficeapplicaties kunnen daarbij naargelang behoefte worden gecombineerd; beide communiceren via webservices met andere internettoepassingen.
Naar Visma.

YUKI
Yuki is een totaaloplossing voor accountants- en administratiekantoren. Yuki heeft namelijk de administratieve verwerking volledig geïntegreerd met o.a. een permanent digitaal dossier, een portal voor de klantcommunicatie, documentherkenning en controletools om het administratieve proces te managen. Alles georganiseerd rond het digitale document in de cloud!
Naar YUKI.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL http://www.gbned.nl


Onerzoeksbureau GBNED