Softwarepakketten.nl

Onderzoek

Elektronische factuurverwerking steeds meer ingeburgerd

Plaatsingsdatum 12-09-2007
Berichtdatum 13 september 2007

Zowel kwantiteit als kwaliteit neemt toe (13-09-2007)

Een jaar of vijf geleden begonnen de eerste bedrijven met digitale verwerking van de binnenkomende facturen, de zogenoemde early adopters. In eendrachtige samenwerking met de softwareleveranciers werden applicaties ontwikkeld en doorontwikkeld, die aan alle gestelde eisen en behoeften kunnen voldoen. De applicaties van toen zijn intussen behoorlijk volwassen geworden en alle denkbare functionaliteit is ingepast of kan op eenvoudige wijze worden toegevoegd.
De kopgroep is inmiddels voorzien. Het is nu de voorkant van het peloton die ermee aan de slag gaat en naar verwachting zal over een paar jaar een groot deel van de middelgrote bedrijven voor elektronische factuurverwerking hebben gekozen. In elk geval is elektronische factuurverwerking sinds ongeveer een jaar behoorlijk �hot�. Het ene na het andere bedrijf vraagt offerte aan en de diverse websites en congressen die het onderwerp behandelen, worden buitengewoon goed bezocht. Dat zal alles te maken met de positieve verhalen van bedrijven die de stap reeds genomen hebben.
Er zijn twee belangrijke redenen waarom bedrijven besluiten over te gaan op elektronische verwerking: kwantiteit en kwaliteit. Beide redenen zijn legitiem. Enerzijds kunnen meer facturen worden verwerkt. Daardoor kan de financiele administratie met minder mensen toe of men kan de tijd die over is besteden aan de echte probleemgevallen. Aan de andere kant levert het ook een enorme kwaliteitsimpuls op. Zowel binnen de eigen organisatie als richting de leverancier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het tijdig betalen van facturen door een snellere goedkeuring of direct op het beeldscherm beschikking over reeds gearchiveerde facturen.

Lees verder op Kluwer Financieel Management.....

Categorie(n) Soort > (Elektronisch) factureren
Bronvermelding Kluwer Financieel Management
Internet URL http://www.kluwerfinancieelmanagement.nl/?subject=article&id=78

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 9 oktober 2019
Kennisevent administratieve software
Aan bod komen ontwikkelingen als PSD2, AVG-proof, RGS, UBL, PEPPOL en APIs.
Afgestemd op leveranciers van administratieve software en andere geïnteresseerden.
Meer informatie en aanmelden...


Kleisteen

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED