Softwarepakketten.nl

Software nieuws

NedFox start EDI pilot in tuincentrum branche

Plaatsingsdatum 01-12-2009
Berichtdatum 1 december 2009

De tuincentrum organisaties Garden Retail Services en Life & Garden hebben besloten samen met NedFox een pilot te realiseren om elektronisch bestellen via EDI mogelijk te maken.

NedFox is leverancier van innovatieve retail ICT oplossingen en heeft in de tuincentrum branche positie als marktleider. Sinds kort is "RetailLink" aan het productportfolio toegevoegd. Met RetailLink wordt een koppeling gelegd tussen de detailhandel en leveranciers op basis van EDI (Electronic Data Interchange) via het X400 berichten-netwerk.
Vanuit de rol als marktleider en innovatieve partner heeft NedFox opdracht gekregen om met
RetailLink een pilot te starten om voor de tuincentra van Garden Retail Services en Life & Garden
bestellen via EDI mogelijk te maken. Deze pilot is 1 september van start gegaan.

Een groot voordeel van bestellen via EDI is dat de snelheid van uitlevering en de informatie- voorziening over orderstatus sneller plaatsvindt. Ook worden de kosten van orderinvoer en verwerking bij leveranciers sterk gereduceerd.
Uiteindelijk zal het EDI-project het geheel omvatten van elektronisch bestellen, registreren van ontvangsten, inkoopfacturen en inkoopfactuurcontrole.

Het project wordt ondersteund door GS1 waarbij als EDI standaard is gekozen voor de invoeringsconventies uit de DHZ ( Doe Het Zelf) branche van GS1. RetailLink kan onafhankelijk van de gekozen retail software gebruikt worden maar leent zich uiteraard ook voor integratie met RetailVista, de Internet retail oplossing van NedFox.
 

Categorie(n) Branche > Detailhandel & Horeca
Bronvermelding Persbericht Nedfox
Internet URL http://www.nedfox.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED