Softwarepakketten.nl

Onderzoek

Systeemwijzigingen grote ERP-aanbieders kosten onnodig veel tijd

Plaatsingsdatum 26-03-2010
Berichtdatum 26 maart 2010

Gebruikers van de grote ERP-systemen zijn onnodig veel tijd kwijt aan het doorvoeren van wijzigingen aan deze systemen. Dat blijkt uit een onderzoek van CFO research; zowel kleine als grote wijzigingen nemen veel tijd en moeite in beslag en brengen hierdoor veel kosten met zich mee.

Bedrijfsoftwareleverancier UNIT4 heeft deze onderzoeksresultaten gebruikt om een vergelijking te maken met de eigen ERP-oplossing Agresso Business World. Na een vergelijking van de resultaten van twee onderzoeken die UNIT4 de afgelopen twaalf maanden onder zijn gebruikers uit heeft laten voeren door onafhankelijke onderzoeksbureaus, blijkt dat Agresso Business World tot twee keer sneller is dan andere ERP-systemen.

In 2008 heeft CFO Research Services in opdracht van UNIT4 een onderzoek uitgevoerd, waaruit bleek dat financiële medewerkers in de VS gemiddeld zeven werkdagen bezig zijn met het doorvoeren van kleine wijzigingen in hun ERP-systemen. Voor grote wijzigingen waren ze gemiddeld drie maanden kwijt. In een identiek onderzoek onder Agresso Business World gebruikers uit 2009 bleken deze gemiddeld slechts twee werkdagen bezig te zijn met het doorvoeren van kleine wijzigingen. Een eerdere onderzoek uit december 2009 van IDC liet daarnaast zien dat gebruikers van andere ERP-systemen verregaande gevolgen kunnen ervaren binnen hun organisatie. Hoe langer het duurde om een financiële software wijziging door te voeren, des te groter waren de negatieve gevolgen binnen de organisatie.

Betrokkenheid van management
Het onderzoek onder Agresso-gebruikers liet ook zien dat niet alleen tijd bespaard kan worden. Het blijkt dat bij het gebruik van Agresso Business World het management veel minder betrokken hoeft te worden bij het doorvoeren van wijzigingen. Tijdens het uitvoeren van veranderingen in hun systemen, gaf slechts 9 procent van de Agresso Business World gebruikers aan dat dit onder de leiding van het management moest gebeuren. In het eerdere onderzoek bleek dat bij 26 procent van de gevallen het senior management tijd en moeite moest steken in de veranderingen van de ERP-systemen.

Tevens bleek dat bedrijven in het algemene onderzoek tot twee keer zoveel hulp nodig hadden van IT professionals bij wijzingen in hun ERP-systemen; specifiek, 47 procent van de respondenten uit het eerste onderzoek hadden IT professionals nodig, tegen slechts 20 procent van de Agresso Business World-gebruikers.

Agresso Business World is gebouwd op de VITA-architectuur die speciaal ontworpen is om organisatie veranderingen te kunnen ondersteunen. Hiermee kan het systeem IT-kosten terugdringen die eigenlijk voor lief werden genomen. UNIT4 probeert met zijn producten voornamelijk in te spelen op die bedrijven die continu aan ontwikkelingen onderhevig zijn.

CFO Research Services, een onderdeel van CFO publishing LLC, heeft in eerste instantie in november en december 2008 157 senior finance medewerkers van Noord Amerikaanse bedrijven ondervraagd. Vervolgens heeft CFO Research Services een aparte survey uitgevoerd onder 56 Agresso Business World gebruikers in Europa. Daarvoor heeft CFO Research Services een identieke vragenlijst gebruikt om de consistentie van het onderzoek te kunnen waarborgen. UNIT4 heeft slechts conclusies getrokken vanuit de data die CFO Research Services heeft overhandigd.

Categorie(n) Soort > ERP
Bronvermelding Unit4
Internet URL http://www.unit4.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Realistische verwachtingen en samenwerking belangrijkste succesfactoren voor UBL [13-05-2015]

Onderzoek UNIT4: kwart organisaties denkt dat werkkostenregeling niet doorgaat [16-03-2012]

Rapport: cloud computing: overheden moeten overstappen naar on-demand software [28-12-2011]

UNIT4: Hybride cloud wordt het computermodel van komende tien jaar [12-04-2011]


Woensdag 9 oktober 2019
Kennisevent administratieve software
Aan bod komen ontwikkelingen als PSD2, AVG-proof, RGS, UBL, PEPPOL en APIs.
Afgestemd op leveranciers van administratieve software en andere geïnteresseerden.
Meer informatie en aanmelden...


Kleisteen

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED