Softwarepakketten.nl

Onderzoek

UNIT4: Hybride cloud wordt het computermodel van komende tien jaar

Plaatsingsdatum 12-04-2011
Berichtdatum 12 april 2011

Hybride cloud wordt naar verwachting het computermodel voor de komende tien jaar. Daarnaast blijven investeringen in de cloud gestaag groeien in de lijn met de commerciële sector. Dat blijkt uit onderzoek van UNIT4 onder 700 middelgrote tot grote organisaties wereldwijd, waarvan 123 in de publieke sector. Het onderzoek toont verder aan dat de invloed van cloud computing geleidelijk groter zal worden voor backoffices in de publieke sector.

Uit het onderzoek is gebleken dat organisaties in de publieke sector meer beginnen te investeren in cloud-technologie voor cruciale backofficefuncties, hoewel de groei in 2011 stabiel blijft. Bijna de helft (48 procent) gaf aan in het geheel geen cloud functies te gebruiken voor de backoffice – precies hetzelfde aandeel als in de commerciële sector. Voor dit jaar wil 43 procent van de respondenten in de publieke sector geen investeringen in de cloud doen, terwijl 16 procent aangeeft de investeringen juist te zullen vergroten.

Ondanks een gering gebruik van cloud computing door publieke organisaties op dit moment, schat 25 procent dat deze technologie over tien jaar verantwoordelijk zal zijn voor 25 tot 50 procent van de backofficefunctionaliteit, terwijl 17 procent aangeeft dat dit tussen de 50 en 75 procent zal zijn.

Een hybride benadering van cloud computing lijkt het populairste model voor de komende tien jaar te zijn. Maar liefst 81 procent van de respondenten gaf aan een combinatie van lokale technologie en cloud computing te verwachten.

Binnen de publieke sector wordt veel gepraat over hoe cloud computing het best ingezet kan worden”, aldus Ton Dobbe, VP Product Management bij UNIT4. “Wat uit dit onderzoek blijkt, is dat de publieke sector zich gestaag in de richting van deze technologie begeeft, in hetzelfde tempo als het bedrijfsleven. Net als veel ondernemingen in de commerciële sector hebben deze organisaties flink geïnvesteerd in goede backofficesystemen, en zullen ze op de cloud overstappen op het moment dat dit voordelen biedt en bovendien aan hun vereisten voldoet. UNIT4 werkt intensief samen met klanten uit deze sectoren om de juiste inzichten te verkrijgen in hun veranderende behoeften, en biedt een scala aan platforms die zijn ontworpen om deze organisaties gemakkelijk, snel en op een kosteneffectieve manier te helpen overstappen – op het gebied van toepassingen en van implementatie.”

Over het onderzoek
Doel van het onderzoek was het peilen van denkbeelden en plannen met betrekking tot cloud computing binnen middelgrote en grote organisaties wereldwijd die ter ondersteuning doorgaans sterk vertrouwen op backofficetechnologie. Aan het onderzoek is in januari en februari meegewerkt door Finance- en IT-medewerkers op managementniveau uit diverse sectoren. Organisaties met een personeelsbestand van 50 tot meer dan 5000 medewerkers zijn vertegenwoordigd. De volledige resultaten van het onderzoek zijn hier te vinden.

Categorie(n) SAAS, Cloud Computing, Branche > Dienstverlening, Branche > Overheid en semi overheid
Bronvermelding UNIT4
Internet URL http://www.unit4.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED