Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Onderzoek

SBR/XBRL: waar moet u rekening mee houden?

Plaatsingsdatum 16-06-2011
Berichtdatum 16 juni 2011

Voor een belangrijk deel kan de overgang van de huidige aangiftestroom in BAPI naar Digipoort (en dus in XBRL) beschouwd worden als een technische aangelegenheid voor softwareleveranciers. Als eindgebruiker wilt u gewoon met een druk op de knop de aangiftes kunnen versturen richting Belastingdienst. En of dit nu via BAPI of Digipoort gaat is eigenlijk niet zo van belang. De overgang naar Digipoort en XBRL is echter wel omgeven met een aantal aandachtspunten die goed afgewogen moeten worden door intermediairs.

Op dit moment is de overgang naar SBR/XBRL in volle gang. Uitvragende partijen geven aan er klaar voor te zijn en steeds meer softwareleveranciers bieden SBR/XBRL functionaliteit. Als straks de stekker uit BAPI wordt getrokken, in eerste instantie voor de IB en VPB aangiftes, maar later voor de andere rapportages, zoals de BTW aangifte en ICT opgave, moet u er natuurlijk wel klaar zijn.

Een aantal aandachtspunten zijn voor u op een rij gezet.

Lees verder...
Het complete artikel "SBR/XBRL: waar moet u rekening mee houden?" is GRATIS op te vragen in PDF formaat. U wordt dan ook automatisch op de hoogte gehouden van relevante ontwikkeling op het gebied van ICT en Accountancy.
Naar opvragen gratis artikel SBR/XBRL: waar moet u rekening mee houden?...

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, SBR / XBRL
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED