Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Deloitte introduceert Assuring the Cloud

Plaatsingsdatum 26-11-2011
Berichtdatum 23 november 2011

Cloud computing wordt door veel experts gezien als een trend die in de toekomst breed geadopteerd wordt door het bedrijfsleven. Uit onderzoeken blijkt echter dat de onzekerheid over de locatie van de data één van de grootste struikelblokken is voor grootschalige adoptie van de cloud voor confidentiële data. Daarom heeft Deloitte vanuit haar innovatietak, Deloitte Innovation, de dienst Assuring the Cloud ontwikkeld. Hiermee kunnen bedrijven zekerheid krijgen over de locatie van de data die zij door cloud providers laten beheren.

Uit eerder onderzoek van Deloitte blijkt dat de helft van de ondervraagde CFO’s zegt dat hun bedrijf al gebruik maakt van cloud computing of van plan is dat binnen twee jaar te gaan doen. Toch blijken de CFO’s voorzichtig: maar liefst 88% van hen vindt het belangrijk tot erg belangrijk dat er externe assurance geboden wordt over de beheersing van de cloud computing dienst op het gebied van databeveiliging. “Om dit goed te kunnen doen, moet men weten waar de data zich precies bevindt,” aldus Hans Bootsma, director bij Deloitte en initiatiefnemer van Assuring the Cloud.

Deloitte Innovation heeft Assuring the Cloud ontwikkeld. Deloitte is hiermee de eerste partij die een methode heeft ontwikkeld op basis waarvan op continue basis zekerheid wordt gegeven over de locatie van data in de cloud. Deloitte signaleert wanneer data zich buiten de ‘vertrouwde zone’ zou kunnen bevinden.

Kijk voor meer informatie op www.assuringthecloud.com.

Categorie(n) SAAS, Cloud Computing, Branche > Accountantskantoren, Softwareselectie, Soort > ICT beheer en beveiliging
Bronvermelding Nieuwsbericht Deloitte
Internet URL http://www.deloitte.com

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Deloitte innoveert met online compliance- en adviesdiensten voor MKB-markt [07-12-2012]


Seminar RPA en robotic accounting

Voorjaar 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED