Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Belastingdienst van start met berichtenverkeervoorziening DigiInkoop

Plaatsingsdatum 04-02-2012
Berichtdatum 3 februari 2012

Vanaf januari 2012 ontvangt de Belastingdienst het overgrote deel van haar facturen via de productieomgeving van de Digipoort. Daarnaast maken ook de andere inkoop gerelateerde berichten deel uit de digitale berichtenuitwisseling. Samen met zeventien leveranciers van de Belastingdienst is de afgelopen periode hard gewerkt aan het implementeren en realiseren van de digitale samenwerking via Digipoort.

In de eerste maand zijn ruim 8.000 berichten digitaal uitgewisseld met Randstad Groep Nederland, Tempo-Team, USG People, Manpower, Start Uitzendbureau en Cimsolutions. Hiermee is de Belastingdienst de eerste Rijksdienst die de volledige berichtenstandaard toepast.

DigiInkoop realiseert naast de  berichtenverkeervoorziening voor e-facturen ook de voorziening voor de inkoopberichten. In het eerste kwartaal van 2012 zullen de overige leveranciers volgen om hun inkoop gerelateerde berichten digitaal via deze poort te gaan uitwisselen.

Categorie(n) Soort > (Elektronisch) factureren, Branche > Overheid en semi overheid
Bronvermelding Nieuwsbrief e-factureren
Internet URL http://www.logius.nl/actueel/item/titel/belastingdienst-van-start-met-berichtenverkeervoorziening-digiinkoop/

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED