Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Terugblik ICT Accountancy praktijkdag Cloud computing en gratis rapport

Plaatsingsdatum 11-05-2012
Berichtdatum 11 mei 2012

Op 10 mei j.l. is in Hoevelaken de drukbezochte ICT Accountancy praktijkdag Cloud computing gehouden met de volgende presentaties:

 • Assuring the cloud door Hans Bootsma, Deloitte
  Hans ging in op de wet- en regelgeving (bijv. privacy wet en US export regelgeving) en het van belang dat u precies weet waar uw data zich bevind en bijvoorbeeld niet buiten De Europese Unie verplaatst wordt. Verder was er aandacht voor security audits als het gaat   om weglekken van data en aanvallen van hackers op uw cloud omgeving.
  Opvragen presentatie (PDF)... 
    
 • Zeker Online door Theo Klarenbeek, Belastingdienst;
  Theo gaf een presentatie over de ontwikkeling van het keurmerk 'Zeker Online'. In publiek/private samenwerking, gefaciliteerd door ECP, werkt de markt van online dienstverlening samen met de Belastingdienst aan het keurmerk "Zeker Online".  Met als doel het creëren van een veilige online dienstverlening.
  Opvragen presentatie (PDF)... 
      
 • Cloudtoepassingen in de praktijk door Antoinette Dijkhuizen en Robert Karremans van 4 you advies & accountant;
  Antoinette en Robert gaven een kijkje in het accountantskantoor van de toekomst dat vandaag al de praktijk is. Zij voeren samen met de ondernemer de boekhouding, maar ook de salarisadministratie en CRM, via the cloud.
   
 • Welke online boekhoud- en salarisoplossing kiest u? Door Pascale Petiet, initiatiefneemster van de franchiseorganisatie Online Accountants MKB; 
  Pascale deelde haar ervaring met aanwezigen over Exact Online, Reeleezee, Intelly,  Twinfield, Yuki, E-boekhouden en Ficsus op het gebied van online boekhouden. Zij ging in op de voor- en nadelen van deze online toepassingen. “Kijk eerst naar de klant en kies dan de juiste oplossing” aldus Pascale.
  Opvragen presentatie (Prezi online)... 
         
 • Accountant en Klant ‘samen’ op de portal;
  Jelmer Nieuwenweg van PinkWeb, Frank Jonker van Creaim, Erich Schnoeckel van Reeleezee en Ronald van Grunsven van YOB gaven kort, als aanbieders van portaaltoepassingen, inzicht in de mogelijkheden en aandachtspunten bij het gebruik van portaaltoepassingen. 
    
 • eHerkenning als middel voor authenticatie, autorisatie en machtigen, door Indra Henneman en Douwe Lycklama, programma eHerkenning binnen ICTU (EL&I);
  Indra en Douwe namen de aanwezigen mee in de wereld van eHerkenning dat steeds meer ingezet wordt als middel voor authenticatie en autorisatie voor ondernemers richting overheid. Ook bij on-line samenwerken tussen intermediairs en ondernemers kan eHerkenning een belangrijke rol spelen op het gebied van 'single sign-on’ en ook ‘machtigen’.
  Opvragen presentatie (PDF)... 
          
 • Cloud security moet uniformer en transparanter, door Andre Salomons, SmartSharePointSolutions;
  Tot slot nam Andre, die diverse publicaties over Cloud security op zijn naam heeft staan, de aanwezigen mee in de wijze waarop aanbieders aandacht besteden aan cloud security en hoe je daar als afnemer notie van kunt nemen.
  Opvragen presentatie (PDF)...

Gratis rapport: samenwerken in the cloud
Tijdens de bijeenkomst is tevens de nieuwe versie van het gratis rapport "(Samen)werken in the cloud" aangekondigd. Het rapport biedt inzicht in de volgende webbased toepassingen, gericht op accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren:

 1. Boekhoudystemen
 2. Salaris- en HRM systemen
 3. Rapportagesystemen
 4. Relatie- en digitaal dossierbeheer
 5. Urenregistratie- en declaratiesystemen
 6. Portaaltoepassingen
 7. Overige cloud toepassingen

Verder biedt het rapport inzicht in de verschillende cloud-modellen en assuring.  

Naar gratis opvragen rapport: samenwerken in the cloud

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > ICT Beheer authenticatie en ondertekenen, GRC en Assuring, SAAS, Cloud Computing, Soort > Portaaltoepassingen en eCommunity software
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED / ICT Accountancy

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

XBRL Monitor: XBRL informatie voor de intermediair verzameld en bij elkaar geplaatst [31-12-2009]


Seminar RPA en robotic accounting

Voorjaar 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED