Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Onderzoek

Ontwikkelingen op het gebied van SBR en eHerkenning staan niet stil: wat gaat er in 2013 t/m 2015 gebeuren?

Plaatsingsdatum 08-06-2012
Berichtdatum 8 juni 2012

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) organiseerde op 6 juni jl.  via het expertisecentrum Instant Reporting en het kenniscentrum CAREM haar zesde conferentie over Standard Business Reporting (SBR) en eHerkenning.

Tijdens de conferentie ‘SBR in Bedrijf’gaven de volgende vier topsprekers een boeiende presentatie:

 • Elly Stro Cloeck van het NBA over de SBR-verklaring: vanaf 2012 kan bij een SBR verantwoording een digitale verklaring worden afgegeven.
   
 • Ronald van Langen van KPMG over de stand van zaken van SBR in de VS: lastenverschuiving in plaats van lastenverlichting.
   
 • Jeroen van Hulten van de Belastingdienst over de nieuwe authenticatie en autorisatie toepassingen: het nieuwe eID stelsel NL (waarvan DigiD en eHerkenning het hart vormen).
  Presentatie: nieuwe eID stelsel opvragen (PDF)...
   
 • Eric Melse van de HvA over de opzet en doelstellingen van het onderzoek naar SBR dat dit voorjaar is gestart: heeft het MKB op termijn voordelen van SBR?

Daarnaast zijn de resultaten van een drietal belangrijke onderzoeken die te maken hebben met SBR en eHerkenning gepresenteerd.

 • Huidige knelpunten bij de uitwisseling van SBR -berichten met Digipoort en de BIV. Dit onderzoek geeft oplossingen voor de problematiek rond de afschaffing van de 'verzamel-PKIoverheidcertificaten' en het gebruik van machtigingen bij de uitwisseling van SBR -berichten met Digipoort en de BIV . Het onderzoek werd uitgevoerd door mevrouw Chiara Owen.
   
 • Efficiëntie eHerkenning in de praktijk. Uit dit onderzoek blijkt dat eHerkenning de efficiëntie van digitaal zaken regelen met overheidsinstanties en bedrijven ook in de praktijk duidelijk ten goede komt. Wel zit het grootste voordeel bij de overheid. Het onderzoek werd uitgevoerd door Kasper van Dijk.
     
 • Wat zijn de noodzakelijke ontwikkelingen om eHerkenning in combinatie met SBR binnen 2 jaar tot een succes te brengen. Uit dit onderzoek van mevrouw Stephanie Kamkes blijkt dat eHerkenning z.s.m. systeem to systeem communicatie, ketenmachtigingen en attributen moet ondersteunen. Vervolgens is het aan de overheid om een strakke regie te hanteren.
  Presentatie: optimalisering eHerkenning... 
Categorie(n) GRC en Assuring, Branche > Accountantskantoren, Soort > Authenticatie en ondertekenen, SBR / XBRL
Bronvermelding CreAim en HVA
Internet URL CreAim en HVA

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Seminar RPA en robotic accounting

29 september 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED