Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Meer samenwerking rond e-identity tussen dienstverleners en beleidsmakers

Plaatsingsdatum 15-06-2012
Berichtdatum 14 juni 2012

Op 7 juni 2012 organiseerden ECP en PIMN (Platform Identity Management Nederland) het seminar Elektronische identiteiten voor overheid, bedrijven en consumenten. De laatste ontwikkelingen op het gebied elektronische sleutels, identiteiten (eID's) voor overheid, bedrijven en consumenten passeerden de revue.

De Belastingdienst kondigde op het seminar aan dat zij een ID Lab gaan starten waar publiek privaat afspraken kunnen worden gemaakt over de usability in relatie tot digitale identiteiten.
Daarnaast bracht ook Thuiswinkel.org een primeur: zij gaan een pilots starten met webwinkels. Daarbij gaan zij graag om de tafel met e-identity dienstverleners en beleidsmakers om concrete oplossingen te realiseren.
 
Tijdens de bijeenkomst werd de laatste stand van zaken besproken rondom elektronische sleutels, identiteiten (eID’s), de ontwikkeling van een Trust Framework en de internationale ontwikkelingen die voor ons van belang zijn. Ook eHerkenning kwam aan bod.
We zijn gewend om met DigiD in te loggen bij de Overheid en ziektekostenverzekeraars. Bedrijven gebruiken hiervoor eHerkenning. eHerkenning biedt de (verplichte) inlogsleutel voor het aanvragen van  vergunningen, subsidies en straks toegang  tot het  Belasting - en KvK-dossier.  De eHerkenning inlogsleutel kan ook buiten de Overheid gebruikt worden; aan een "consumenten-digid" wordt nog steeds gewerkt. De samenhang tussen die verschillende elektronische sleutels, de kosten en of de mate van aandacht voor beveiliging werden toegelicht tijdens de bijeenkomst. Het was een boeiende middag waar ideeën op tafel kwamen die zeker een vervolg krijgen.

Categorie(n) Soort > ICT Beheer authenticatie en autorisatie
Bronvermelding ECP en PIMN
Internet URL http://www.ecp-epn.nl/seminar-identity-management-druk-bezocht

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Kleisteen

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED