Softwarepakketten.nl

Onderzoek

Pakketevaluaties ERP-systemen opnieuw door IPL uitgevoerd

Plaatsingsdatum 30-11-2012
Berichtdatum 27 november 2012

Het belang van een goede leverancierskeuze neemt verder toe
Uit het onlangs afgesloten ERP-onderzoek van IPL Advies bv blijkt dat de ERP-systemen qua functionaliteit steeds meer te bieden hebben en de verschillen kleiner worden. Voor toekomstige gebruikers is dat een voordeel, omdat er meer keus is. Het succes van een ERP-project wordt hierdoor nog meer bepaald door de wijze waarop uit de vele mogelijkheden de juiste keuze wordt gemaakt en hoe deze worden geïmplementeerd. Er zijn voorbeelden van projecten die fout zijn gegaan omdat men teveel ineens wilde realiseren.
Daarvoor is een deskundige, ervaren implementatiepartner nodig, die zijn sporen in uw branche heeft verdiend. Behalve het selecteren van het juiste pakket, neemt het belang van de selectie van de juiste partner toe.

De trends
Uit het onderzoek komen onder meer als trends naar voren:

  • Voorbereiding van de ERP-applicaties om ook via het internet gebruikt te worden. Het aantal concrete implementaties van ERP uit de Cloud is nog beperkt!
  • Verdere groei in mobiele oplossingen voor sales en service toepassingen
  • Meer mogelijkheden om het systeem te tunen naar de gebruikers
  • Vergroting van de openheid van systemen, zoals ten behoeve van het koppelen van systemen van leveranciers en klanten, met een webwinkel etc.

Het IPL-onderzoek
De pakketevaluaties hebben in de loop van 2012 plaatsgevonden en hebben tot een actueel beeld geleid van wat de systemen en leveranciers te bieden hebben. U kunt de gratis Express selectietool op www.erp-logistics.com uitproberen. In het rapport “ERP-systemen voor productie en groothandel” zijn de resultaten voor u op papier gezet (zie www.ipl.nl). Voor vragen, neem contact op met Rob Geilleit (gei@ipl.nl / 06 54 936 967).

Categorie(n) Soort > ERP, Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, Soort > Logistiek, Branche > Financials
Bronvermelding IPL Advies BV

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Seminar RPA en robotic accounting

Najaar 2020
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED