Softwarepakketten.nl
EXACT Software

Onderzoek

Van boeking tot app: boeken met de Smartphone

Plaatsingsdatum 30-12-2012
Berichtdatum december 2012

Op dit moment is het ‘scannen en herkennen van boekingsdocumenten’ dé oplossing om boekingsdocumenten te verwerken. Zowel de ondernemer als de intermediair hebben hier beide zo min mogelijk werk aan als het systeem van scannen en herkennen optimaal is ingericht en wordt gebruikt. Dat softwareleveranciers deze ontwikkeling ook op hun netvlies hebben blijkt wel uit het feit dat alleen al binnen de accountancybranche zo’n twintig verschillende oplossingen voorhanden zijn.

Het aanbod van zakelijke apps (softwaretoepassingen voor een Smartphone en Tablet-PC, oftewel mobile computing) is afgelopen jaar aanzienlijk toegenomen en dat zal ook komend jaar het geval zijn. De toename van zakelijke apps staat in relatie tot het steeds meer actueel zijn van administraties en de informatiebehoefte van ondernemers.

De tijd dat een ondernemer eens per jaar achteraf wordt geïnformeerd over het financiële reilen en zeilen van zijn onderneming is achterhaald. Ook vanuit de intermediair is dit laatste nauwelijks nog te verantwoorden. Je wilt als intermediair per slot van rekening de financieel adviseur voor de ondernemer zijn en het financieel geweten. Daarvoor moet je de ondernemer feitelijk continu kunnen (en willen) adviseren.

Scannen en herkennen van boekingsdocumenten in combinatie met het informeren van de ondernemer via apps op een Smartphone staat dan ook volop in de belangstelling.

Smartphone i.p.v. scanner
Een nieuwe ontwikkeling is een boekingsdocument (denk aan een kassabon) vastleggen via uw smartphone. De ondernemer rekent af bij de kassa en legt direct de kassabon vast in zijn administratie door er een afbeelding van te maken via zijn Smartphone. Een speciale app zorgt er voor dat de afbeelding direct als boekingsdocument in de administratie terecht komt. Vraag uw leverancier van internetboekhouden wanneer dit voor uw klanten beschikbaar komt?

Lees complete artikel "Van boeking tot app: boeken met de Smartphone" (in PDF). 

Dit artikel is tevens verschenen in Accountancynieuws, nr 23, 21 december 2012.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren > Software advies, Branche > Financials, Branche > Accountantskantoren, SAAS, Cloud Computing, Soort > Boekhoudsoftware
Bronvermelding GBNED
Internet URL GBNED

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED