Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Virtueel accountskantoor Arvum werkt met AFAS Software

Plaatsingsdatum 13-03-2013
Berichtdatum 12 maart 2013

AFAS Software heeft onlangs een convenant getekend met de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en drie andere softwareleveranciers. Met deze overeenkomst verbindt AFAS Software zich voor een periode van drie jaar aan Arvum, het virtuele accountantskantoor van de HvA. Deze virtuele leeromgeving bereidt studenten voor op hun toekomst in het accountancy-vak door hen te onderwijzen op het gebied van SBR en XBRL.

Arvum is op 1 februari 2012 opgericht door het expertisecentrum Instant Reporting om het gebruik van Standard Business Reporting (SBR) en Extensible Business Reporting Language (XBRL) binnen het onderwijs te stimuleren. Het virtuele kantoor wordt gerund door vierdejaars Accountancy-studenten van de HvA. AFAS Software zal haar accountancysoftware beschikbaar stellen om studenten te onderwijzen op het gebied van SBR en XBRL.

SBR is een standaardisatieproject van de overheid om de uitwisseling van financiële en fiscale gegevens te vereenvoudigen. De standaardtaal waarmee dit wordt gerealiseerd is XBRL. Het doel is om aanlevering van deze gegevens te vereenvoudigen en te standaardiseren. Vanaf 1 januari 2013 is het verplicht om de aangiftes IB en VpB via XBRL-formaat bij de Belastingdienst aan te leveren.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, SBR / XBRL
Bronvermelding AFAS Software
Internet URL http://www.afas.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED