Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Onderzoek

Rapport: Creditmanagement software - Nederlandse Markt 2014

Plaatsingsdatum 15-03-2014
Berichtdatum 17 maart 2014 (versie 2014)

Bijgewerkt april 2014

Sinds januari 2013 hebben Gerard Bottemanne van onderzoeksbureau GBNED (www.gbned.nl) en Marcel Wiedenbrugge van WCMConsult (www.wcmconsult.com) intensief samengewerkt aan de samenstelling van het onafhankelijke rapport “Creditmanagement Software", waarvan inmiddels uitgave 2014 is verschenen.

Het rapport telt ruim 120 pagina's en bevat de volgende onderdelen:

  • Algemene informatie over creditmanagement en incasso;
  • 27 aanbieders van creditmanagement, incasso-, en gerelateerde software in Nederland;
    10ForIT, AcceptEmail, Anachron, BeeOne, CE-iT, Credit Management Solutions International, Creditsafe, Credit Tools, directDevice, DiscoverEdge, EuroSystems Automatisering, Experian, Finan, FIQAS Software, Graydon Nederland, iController, iFlow, MaxCredible Nederland, Mumps Software Systems, Nexum, Oracle, Praclox, Quercis, RedBox Messaging, SAP, SunGard en TKB IT Solutions.
  • Interviews met gebruikers van creditmanagement- en incassosoftware;
  • Uitgebreid artikel over het gebruik van creditmanagement software (Engelstalig);
  • Checklist selectiecriteria creditmanagement software.

Korte inleiding
Op enkele grote ERP spelers na ontbreekt het aan goede creditmanagement functionaliteit binnen de meeste standaard boekhoudsoftware. Een ouderdomsanalyse en een aanmaning zijn wel meestal aanwezig, maar bijvoorbeeld het vastleggen van een betalingsregeling of het bijhouden van klantendossiers ontbreken veelal. Ditzelfde geldt voor een goede liquiditeitsprognose en nog minder aanwezig is het scoren van klanten op basis van verschillende parameters. Doordat creditmanagement een volwaardig en zelfstandig vakgebied geworden is, bestaat de behoefte aan specifiek op creditmanagement, incasso en daaraan gerelateerde functies en activiteiten gerichte software. 

De auteurs van deze uitgave, Gerard Bottemanne van Onderzoeksbureau GBNED en Marcel Wiedenbrugge van WCMConsult, richten zich met dit generieke onderzoek op bedrijven die hun creditmanagement willen verbeteren door middel van specifieke creditmanagement-, incasso- en gerelateerde software. De auteurs zijn voornemens met enige regelmaat een nieuwe versie van deze uitgave op de markt te brengen, zodat er sprake is van actuele informatie, gerelateerd aan enerzijds het aanbod van Creditmanagement-, incasso- en gerelateerde software en anderzijds aan (veelal technologische) ontwikkeling die aanpassing of uitbreiding van dergelijke software vraagt.

Gratis opvragen rapport
Het rapport "Creditmanagement Software" telt ruim 120 pagina's en is gratis beschikbaar in PDF-formaat.
Naar opvragen rapport "Creditmanagement Software 2014"... 
DiscoverEdge

       

Categorie(n) Branche > Financials, Soort > Boekhoudsoftware, Branche > Accountantskantoren, Branche > Juridisch, Branche > Accountantskantoren > Software advies, Soort > Creditmanagement en Incasso
Bronvermelding GBNED en WCMConsult

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 11 oktober 2023
Seminar RPA en robotic accounting

Robotic accounting

Robotic Process automation (RPA), Business Intelligence (BI), Artificial Intelligence (AI) in Business applicaties, Sustainability geïntegreerd in boekhoudsoftware, E-factureren en de Gids boekhoudsoftware 2023 en innovaties.
Meer informatie en aanmelden.


Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED