Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Onderzoek

Presentaties RGS/SBR/XBRL Kennisplatform administratieve software van 24 juni 2014 beschikbaar

Plaatsingsdatum 25-06-2014
Berichtdatum 25 juni 2014

Enkele presentaties van de bijeenkomst van het Kennisplatform administratieve software op 24 juni 2014 over RGS/SBR/XBRL zijn beschikbaar. Met onder meer: status SBR/XBRL initiatieven, adoptie van SBR onder softwareleveranciers, RGS en de relatie met de Auditfile en SBR en XBRL mondiaal.

RGS: Uniform rekeningschema in Nederland
Inmiddels is RGS (Referentie Grootboekschema) een feit. Harold Kinds, werkzaam bij SRA, die aan de wieg van RGS heeft gestaan en de drijvende kracht is achter RGS heeft uitleg gegeven over RGS en is tevens ingegaan op de samenhang tussen Auditfiles, RGS en SBR/XBRL.
Opvragen presentatie over RGS...

Lees ook het gratis rapport “RGS: uniform rekeningschema voor alle bedrijven” met onder meer: historie, status, relatie met SBR en aandachtspunten.
Meer over rapport “Complete RGS gids: ontstaan, invloed SBR en RGS MKB”...

De status van SBR/XBRL initiatieven in Nederland
Gerard Bottemanne, onderzoeksbureau GBNED, heeft een een korte overview gegeven over de status van lopende en geplande SBR/XBRL initiatieven in Nederland. Vanuit het SBR-programma is binnen enkele weken de formele versie van de SBR Roadmap 2020 beschikbaar. Deze roadmap gaat in op nagenoeg alle SBR/XBRL initiatieven in Nederland. Zodra de definitieve versie van deze roadmap beschikbaar is wordt hiernaar verwezen.

De status van SBR/XBRL bij banken
Vanuit het FRC (ABN Amro, ING en Rabobank) heeft Arnold Esser een toelichting geven op de stand van zaken bij de banken.
Opvragen presentatie vanuit FRC...

De adoptie van SBR onder softwareleveranciers
In de periode april/mei j.l. is onderzoek gedaan naar de adoptie van SBR/XBRL door softwareleveranciers. Uit een rondgang langs de Nederlandse softwareleveranciers blijkt dat SBR slechts in beperkte mate wordt omarmd en dat de verplichtstelling de belangrijkste drijfveer is. Jaap Wassink, Extendum, heeft als een van de onderzoekers een mondelinge toelichting gegeven over het resultaat van het onderzoek en het artikel dat daarover is gepubliceerd.
Opvragen presentatie over adoptie van SBR...

Mondiaal gebruik van XBRL
Hans Verkruijsse, voorzitter van XBRL Nederland, is als geen ander op de hoogte van het mondiaal gebruik van XBRL en heeft daarover een toelichting gegeven. Een van de uitgangspunten voor eerder genoemde SBR Roadmap is de 'Strategienota 2014-2016' die is opgesteld door XBRL Nederland. Hans heeft tijdens zijn presentatie ook dit laatste document toegelicht.
Opvragen presentatie mondiaal gebruik van XBRL en Strategienota XBRL Nederland... 

Categorie(n) Kennisplatform Administratieve software, Branche > Accountantskantoren, RGS (ReferentieGrootboekSchema), SBR / XBRL, Branche > Financials
Bronvermelding Kennisplatform administratieve software
Internet URL Kennisplatform administratieve software

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

Terugblik en presentaties Seminar RPA en Robotic accounting op 12 oktober 2022 [12-10-2022]

Boekhoudsoftware: ontwikkeling en innovatie 2021 [18-06-2021]

Presentaties beschikbaar van Kennissessies over incassomachtigen, iDIN, iDEAL QR en digitaal zakendoen met de overheid [20-02-2017]

Terugblik Kennisplatform administratieve software 14-9-2016:elektronisch factureren B2G en B2B [16-09-2016]

Terugblik Kennisplatform administratieve software 16-6-2016: meldplicht datalekken, keurmerk software, Fraudehelpdesk en UBL [15-06-2016]


Onerzoeksbureau GBNED