Softwarepakketten.nl

Onderzoek

Presentaties RGS/SBR/XBRL Kennisplatform administratieve software van 24 juni 2014 beschikbaar

Plaatsingsdatum 25-06-2014
Berichtdatum 25 juni 2014

Enkele presentaties van de bijeenkomst van het Kennisplatform administratieve software op 24 juni 2014 over RGS/SBR/XBRL zijn beschikbaar. Met onder meer: status SBR/XBRL initiatieven, adoptie van SBR onder softwareleveranciers, RGS en de relatie met de Auditfile en SBR en XBRL mondiaal.

RGS: Uniform rekeningschema in Nederland
Inmiddels is RGS (Referentie Grootboekschema) een feit. Harold Kinds, werkzaam bij SRA, die aan de wieg van RGS heeft gestaan en de drijvende kracht is achter RGS heeft uitleg gegeven over RGS en is tevens ingegaan op de samenhang tussen Auditfiles, RGS en SBR/XBRL.
Opvragen presentatie over RGS...

Lees ook het gratis rapport “RGS: uniform rekeningschema voor alle bedrijven” met onder meer: historie, status, relatie met SBR en aandachtspunten.
Meer over rapport “RGS: uniform rekeningschema voor alle bedrijven”...

De status van SBR/XBRL initiatieven in Nederland
Gerard Bottemanne, onderzoeksbureau GBNED, heeft een een korte overview gegeven over de status van lopende en geplande SBR/XBRL initiatieven in Nederland. Vanuit het SBR-programma is binnen enkele weken de formele versie van de SBR Roadmap 2020 beschikbaar. Deze roadmap gaat in op nagenoeg alle SBR/XBRL initiatieven in Nederland. Zodra de definitieve versie van deze roadmap beschikbaar is wordt hiernaar verwezen.

De status van SBR/XBRL bij banken
Vanuit het FRC (ABN Amro, ING en Rabobank) heeft Arnold Esser een toelichting geven op de stand van zaken bij de banken.
Opvragen presentatie vanuit FRC...

De adoptie van SBR onder softwareleveranciers
In de periode april/mei j.l. is onderzoek gedaan naar de adoptie van SBR/XBRL door softwareleveranciers. Uit een rondgang langs de Nederlandse softwareleveranciers blijkt dat SBR slechts in beperkte mate wordt omarmd en dat de verplichtstelling de belangrijkste drijfveer is. Jaap Wassink, Extendum, heeft als een van de onderzoekers een mondelinge toelichting gegeven over het resultaat van het onderzoek en het artikel dat daarover is gepubliceerd.
Opvragen presentatie over adoptie van SBR...

Lees ook het volledige artikel "SBR en Softwareleveranciers: geen bron van innovatie" dat beschikbaar is op de website www.sbrsoftwarecheck.nl

Mondiaal gebruik van XBRL
Hans Verkruijsse, voorzitter van XBRL Nederland, is als geen ander op de hoogte van het mondiaal gebruik van XBRL en heeft daarover een toelichting gegeven. Een van de uitgangspunten voor eerder genoemde SBR Roadmap is de 'Strategienota 2014-2016' die is opgesteld door XBRL Nederland. Hans heeft tijdens zijn presentatie ook dit laatste document toegelicht.
Opvragen presentatie mondiaal gebruik van XBRL en Strategienota XBRL Nederland... 

Categorie(n) Kennisplatform Administratieve software, Branche > Accountantskantoren, RGS (ReferentieGrootboekSchema), Branche > ICT bedrijven, SBR / XBRL, Branche > Financials
Bronvermelding Kennisplatform administratieve software
Internet URL Kennisplatform administratieve software

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED