Softwarepakketten.nl
Urios
Centralservices

White papers

Innovatieve HR-dienstverlener YoungCapital implementeert Corporate Suite

Plaatsingsdatum 19-12-2014
Berichtdatum December 2014

Interne accountants vragen vaker om software waarmee ze meer grip krijgen op finance en control. En die beter communiceert met de software die hun externe accountant gebruikt. Het antwoord van CaseWare is Corporate Suite. YoungCapital heeft er intussen ervaring mee. Het produceren van jaarrekeningen en rapportages gaat een stuk efficiënter, betrouwbaarder en sneller.

Eigenzinnige HR-dienstverlener
We zijn zeker geen traditionele HR-dienstverlener”, bevestigt business controller Eline Snapper. “In de eerste plaats richten we ons uitsluitend op jong talent: studenten, net afgestudeerden en young professionals. Daarnaast zijn we eigenzinnig en doen we de dingen anders dan anderen. Traditionele uitzendbureaus bieden een beperkt aantal vacatures aan, die ze aan werkzoekenden aanbieden. Dat is het dan. Bij ons schrijven kandidaten zich online in, zoeken zelf wat bij hen past en solliciteren online. In de laatste fase nodigen we hen uit voor een persoonlijk gesprek. Het hele proces is laagdrempelig. Onze database met ruim drie miljoen jongeren is altijd actueel en vormt de kern van onze dienstverlening. Met onze mensen en slimme softwareoplossingen leveren we snelheid en kwaliteit. Daarmee maken we het verschil en daardoor zijn we succesvol.”

Optimale uitwisseling met externe accountant
Er werken hier veel creatieve en eigenzinnige mensen die dingen zelf willen doen en liefst op hun eigen manier. Onze online recruitmentsoftware en systemen bouwen we grotendeels zelf. Daar hebben we een heel team programmeurs en ict-specialisten op zitten.” Je zou verwachten dat YoungCapital de software voor interne finance en control ook zelf zou bouwen. Maar dat is volgens Eline bewust niet gedaan. “Ik heb zelf in mijn tijd bij PWC met CaseWare gewerkt en de implementatie van de software begeleid. Ik ken de software goed. Maar het was alleen beschikbaar voor accountantskantoren. Daarom is het goed nieuws dat CaseWare Corporate Suite heeft ontwikkeld voor een organisatie als de onze. Gebaseerd op de software waarmee accountskantoren werken, waardoor de uitwisseling van informatie met onze externe accountant veel sneller en efficiënter verloopt. Onze externe accountant heeft zo direct inzicht in onze dossiers en rapportages en kan ons proces dus beter volgen. We krijgen minder vragen over details en er zijn minder onduidelijkheden over specificaties en posten.”

Exit Excel-sheets
Intussen heeft Eline met haar team alles ingericht in Corporate Suite. “We verwachten dan ook dat onze jaarrekening 2014 veel sneller klaar zal zijn. We gebruiken de software van CaseWare, maar onze jaarrekening moet wel echt óns product zijn. Wij willen dus alles customized. Dat is onze bedrijfscultuur. Zo gebruiken we niet de standaardteksten, maar schrijven we deze in onze eigen woorden. En, eigenzinnig als wij zijn, zouden we nog wel wat meer flexibiliteit in de software willen zien, zodat we er meer ons eigen stempel op kunnen drukken.”
Met Corporate Suite zijn de werkprocessen zo ingericht dat je alles volgens de wet- en regelgeving doet. “Automatisch goed dus. Dat vergroot de betrouwbaarheid van onze verslaglegging. We zijn van het werken met losse Excel-sheets naar een strakke workflow gegaan waarin we alle processen automatisch doorlopen, we geen fouten maken en niets overslaan. Het maken van consolidaties (we hebben 13 entiteiten) vind ik top. Alle cijfers worden automatisch ingelezen en eliminaties worden er automatisch uitgehaald. Hiermee voorkomen we ook dat we dingen dubbel doen of opnieuw moeten doen. Dat verhoogt de betrouwbaarheid en het scheelt ons enorm veel tijd. En misschien is dat laatste wel het grootste voordeel.”

Continuous reporting
Het maken van tussentijdse jaarrekeningrapportages, liquiditeitsbegrotingen of prognoses is betrekkelijk eenvoudig. Zo kan ik continu rapportages maken voor onze directie, die ik zo uit het systeem kan halen. Mijn volgende stap is de kwaliteit en betrouwbaarheid van rapportages nog meer te verhogen, zodat we deze voor forecasting kunnen gebruiken. Zaken steeds weer beter willen doen zit nou eenmaal in onze genen. Ik ga nu veel het land in om mijn collega’s mee te nemen in finance en ze nog commerciëler en gerichter te laten werken.”
Ze vindt Corporate Suite een heel fijn pakket om mee te werken. Voor Leon van Uffelen van CaseWare, die bij het gesprek aanwezig is, heeft ze nog wel een dringende vraag: “Ik zou graag ook de maandrapportages in Corporate Suite willen hebben.” Waarop hij meteen kan melden dat ook de maandrapportage vanaf nu beschikbaar is.

Over YoungCapital
Intussen is YoungCapital de Nederlandse marktleider in arbeidsbemiddeling van jong talent met 250 gedreven medewerkers en 25 vestigingen. Ook buiten Nederland is YoungCapital actief: door een groot aantal internationale jobboards staat het in contact met meer dan drie miljoen jonge talenten in zeven landen, het grootste online talentennetwerk van Europa. Meer informatie is te vinden op www.youngcapital.nl

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Branche > Financials, Soort > Financial Planning and Analysis (FP&A), Soort > Kwaliteitszorg (incl. BPM en WFM)
Bronvermelding CaseWare Nederland
Internet URL http://www.caseware.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED