Softwarepakketten.nl

White papers

Veilig werken in de cloud

Plaatsingsdatum 29-06-2015
Berichtdatum Juni 2015

Of u nou ondernemer bent of accountant: u heeft een heel belangrijk ding met elkaar gemeen. De voortdurende zoektocht naar manieren om uw werk sneller, efficiënter, goedkoper en beter te doen. Aanbieders van online boekhouddiensten ondersteunen u hierbij graag. Door de SaaS-architectuur van de software, werken zij continu aan innovaties op het gebied van onze boekhoudsoftware in de Cloud. Dat u veilig moet kunnen werken in de cloud, is daarbij volstrekt evident. Dit is dan ook hét thema van deze whitepaper. Hierin wordt beschreven waar u op moet letten als u overgaat op werken in de cloud. Met die kennis op zak maakt u de selectie van de juiste cloudsoftware voor uzelf, uw collega's en uw bedrijf of kantoor een stuk gemakkelijker.

Aandachtspunten
U moet feitelijk met een 360-gradenblik naar het onderwerp Veiligheid kunnen kijken. Natuurlijk gaat het daarbij om functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit en koppelmogelijkheden met andere cloudsoftware. En u zult vragen bij het selectieproces willen stellen die een insteek hebben, op het gebied van:

 1. Juridische zaken. Kunt u bijvoorbeeld nog wel bij uw (klant)data als de softwareleverancier failliet gaat? Wie is de eigenaar van de data en waar staan ze?
    
 2. Interne procedures. Neemt de softwareleverancier genoeg maatregelen rond interne veiligheid?
    
 3. Infrastructurele procedures. Wordt er een betrouwbare audit trail gegenereerd waarmee u de goede werking van processen en opslag, inclusief incidentmanagement, kunt vaststellen?
      
 4. Change management. Is dit ten behoeve van de applicaties en de ICT-infrastructuur goed geborgd? Wat is de exitstrategie en welke voorwaarden u kunt overstappen naar een andere cloudsoftwareleverancier?
     
 5. Service Level Agreement. Lees dit aandachtig en wees vooral bedacht op de kleine lettertjes, die u ongewenst zouden kunnen verplichten tot een (te) langdurige, afhankelijke relatie met de softwareleverancier.

Het is en blijft echter een zeer complex - en ingewikkelde cocktail van factoren - waar u rekening mee moet houden als u cloudsoftware voor uw bedrijf of kantoor gaat selecteren. U haalt zich veel minder werk op de hals door uw selectie te beperken tot een van de deelnemers van het keurmerk Zeker-Online. Als de cloudsoftware beschikt over het Zeker-Online-keurmerk (zie het kader over ‘Zelfregulering’ in de Whitepaper) heeft u de waarborging waar u naar zocht.

Download hier het Whitepaper Veilig werken in de Cloud
In dit whitepaper lees je:
• Hoe u bewust kunt kiezen voor een online boekhouding die veilig weggeschreven wordt in  de Cloud
• Waarom een Zeker-Online partner je 'veel werk' bespaart
• Welke grondslagen hieraan vooraf gaan.
http://www.reeleezee.nl/downloads/whitepaper-veilig-in-de-cloud/
 

Categorie(n) Assuring (incl. certificeren en compliance), Branche > Accountantskantoren, SAAS, Cloud Computing, Cybersecurity
Bronvermelding Reeleezee
Internet URL http://www.reeleezee.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Kleisteen

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED