Softwarepakketten.nl

White papers

Op naar een volledige elektronische factuurstroom voor Lansigt

Plaatsingsdatum 14-10-2015
Berichtdatum Oktober 2015

Steeds vaker valt de term elektronische facturatie. Een e-factuur is een echt elektronisch document die zonder extra handelingen automatisch in de boekhoudsoftware ingelezen en geboekt kan worden. E-facturatie zorgt daarmee voor een efficiënte en bovendien foutloze boekhouding. Samen met de inzet van financiële softwareleveranciers en de steun van de Nederlandse overheid zorgen Simplerinvoicing en eVerbinding dat de voordelen van e-facturatie ook eindelijk bereikbaar zijn voor het MKB en de accountancy. Innovatief kantoor Lansigt accountants en belastingadviseurs is een van de eerste accountantskantoren die heeft gekozen voor een volledige elektronische verwerking van de factuurstroom én met succes.

Lansigt is een middelgroot kantoor met 130 werknemers en vestigingen in Gouda, Alphen a/d Rijn en Ridderkerk. Het kantoor bedient een brede groep klanten met een focus op het mkb. De totale factuurstroom van Lansigt bedraagt ongeveer 15.000 facturen per jaar, waarvan 12.000 uitgaand.

Nieuw facturatieproces goed ontvangen bij de klant
Machiel Roos, teamleider Finance en Control bij Lansigt, is binnen de organisatie verantwoordelijk voor het facturatieproces. Hij ziet dat e-facturatie steeds meer momentum krijgt. Roos: "Veel klanten zijn in de afgelopen tijd zelf overgegaan van facturatie op papier naar facturatie in de vorm van een PDF via e-mail. Vaak wordt dit gezien als elektronische facturatie, maar dat is het in feite niet." Bij de PDF zijn nog steeds handmatige acties en controles vereist bij het inboeken. Een e-factuur is een echt elektronisch document op basis van UBL die zonder extra handelingen (zoals scannen) automatisch in de boekhoudsoftware ingelezen en geboekt kan worden. E-facturatie is efficiënt en voorkomt de kans op invoer- of typefouten.

Mede door de toename van 'digitale' facturen bij onze klanten, werd de aankondiging dat wij overgaan op e-facturatie goed ontvangen. Natuurlijk hebben wij zorgvuldig gecommuniceerd, slechts een zeer klein percentage van onze klanten blijft vasthouden aan papier”, aldus Roos. "We zien dat nu al 15% van de totale factuurstroom in UBL wordt afgeleverd. Een aandeel dat continu toeneemt, mede doordat Lansigt hierover met klanten in gesprek blijft."

Lees complete white paper "Op naar een volledige elektronische factuurstroom voor Lansigt" in PDF.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > (Elektronisch) factureren, Soort > Boekhoudsoftware
Bronvermelding eVerbinding
Internet URL http://www.everbinding.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED