Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Bijdrage van Bloggers (blogs)

3 manieren om je facturen sneller betaald te krijgen

Plaatsingsdatum 03-11-2015
Berichtdatum 2 november 2015

Door Hassan Khallaoui van UNIT4 

Voor elk bedrijf vormt het optimaliseren van de cashflow een prioriteit. Dat zou in ieder geval zo moeten zijn. Een uitstekende manier om je banksaldo positief te houden en je tegoeden zo laag mogelijk, is het verkorten van de tijd tussen de facturering en de ontvangst van de betaling van uw cliënten.

Zelfs als je vraagt om betaling na ontvangst of binnen 10 dagen na de factuurdatum, betekent dit niet dat je cliënten gevolg zullen geven aan je verzoek en zo snel mogelijk zullen betalen. Er is doorgaans een extra stimulans voor nodig om cliënten te motiveren hun betaling eerder te doen in plaats van later. Er zijn drie manieren waarop ondernemingen cliënten kunnen motiveren hun facturen sneller te betalen.

 1. Korting bij snelle betaling
  Cliënten korting bieden op hun factuur als ze binnen 10 of 15 dagen betalen, is - al sinds mensen zakelijke transacties doen - een succesvolle manier om de tijd tussen facturering en betaling te verkorten. In het algemeen lijkt het kortingspercentage geen groot verschil te maken op de effectiviteit van de strategie, hoewel een grotere korting moeilijker is om te laten lopen dan een kleinere.

  Wanneer een cliënt moet beslissen welke leveranciers als eerste moeten worden betaald, zullen degenen die een korting bieden bij snelle betaling waarschijnlijk bovenaan de lijst staan. Wanneer het geen verschil maakt of de betaling binnen 10 dagen of 30 dagen wordt gedaan, is het logisch dat een bedrijf 30 dagen wacht voordat ze hun cashflow aanspreken om die van jou aan te vullen. Afgezien van het feit dat je jouw geld sneller ontvangt, biedt het aanbieden van een korting voor snelle betaling je vaak een voorsprong op concurrenten die geen of minder korting bieden.
   
 2. Makkelijke betalingsmogelijkheden
  In onze samenleving wordt veel waarde gehecht aan gemak. Wanneer een bedrijf de dingen eenvoudig maakt en ons tijd bespaart, dan stellen wij dat op prijs en maken we gewoonlijk graag gebruik van dit aanbod. Wanneer je het voor uw cliënten gemakkelijk maakt om je facturen te betalen, dan zullen ze dat waarschijnlijk sneller doen.

  Er is een aantal mogelijkheden voor online en onmiddellijke betaling van jouw facturen. Veel softwarepakketten bieden mogelijkheden voor betaling met een creditcard, iDeal of via PayPal. Sommige pakketten beschikken ook over een betalingsmogelijkheid waarbij een automatische overdracht of creditcardbetaling wordt uitgevoerd zodra je factuur wordt ontvangen.
    
 3. Juiste factuurgegevens
  Caron Beesley, een ondernemer en iemand die bijdraagt aan het Small Business Administration blog, herinnert ondernemers eraan met elke nieuwe cliënt zijn/haar wensen op het gebied van facturatie te bespreken. Wanneer je ervoor zorgt dat jefactuur alle gegevens bevat die nodig zijn voor een snelle verwerking, zal je factuur sneller alle stappen doorlopen. Vereist jouw cliënt een PO-nummer of contractnummer op je facturen? Hoe gedetailleerd willen ze dat uw factuur is? Hoe zit het met wijzigingen in uw contract? Hoe en wanneer moeten deze worden gefactureerd? Wanneer je ervoor zorgt dat de facturatieafdeling is afgestemd op het crediteurenteam van je cliënt, kan dit een wereld van verschil maken in de snelheid waarop jouw betaling wordt verwerkt.

Inefficiënt facturatieproces
Het is eigenlijk een overbodige opmerking, maar hoe sneller je facturen verstuurt, hoe eerder je krijgt betaald. Bij veel bedrijven wordt de vertraagde ontvangst van betalingen niet veroorzaakt door de betaler, maar door een inefficiënt facturatieproces. Er zijn tal van goede oplossingen beschikbaar die de facturatie vereenvoudigen - van software tot accountantskantoren. Daar moet er één tussen zitten die voor u werkt.

Meer over UNIT4

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Branche > Financials, Soort > Creditmanagement en Incasso
Bronvermelding Unit4

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Robots kunnen deze routinetaken overnemen [03-10-2016]

Vijf argumenten waarom accountants prognosesoftware moeten aanschaffen [26-08-2015]

SBR/XBRL en de nieuwe samenstelverklaring door de NBA: een goed huwelijk of niet? [03-03-2015]

Do's en don'ts op het gebied van big data [09-02-2015]

Minder dan helft van Europese organisaties klaar voor cloud [22-09-2014]


Seminar RPA en robotic accounting

29 september 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software
 

KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED