Softwarepakketten.nl

White papers

Zes tips voor een efficient declaratieproces

Plaatsingsdatum 06-11-2015
Berichtdatum November 2015

Declaraties afhandelen is niemand zijn favoriete bezigheid. Belangrijker nog: je wilt dat werknemers hun tijd besteden aan hun core reponsibilities, niet aan tijdrovende administratieve zaken zoals declareren. Efficiëntie is belangrijk om de winstgevendheid te verhogen. Automatisering is al in veel aspecten van jouw bedrijf doorgevoerd maar in het declaratieproces liggen voor veel organisaties nog kansen. In dit artikel lees je zes tips om het declaratieproces efficiënter te maken.

1. Declareer in de cloud
Werken in de cloud wordt omarmd door steeds meer bedrijven. In ieder geval is er geen bedrijf meer dat zijn boekhouding op papier voert. Waarom wordt er nog wel gedeclareerd via papieren formulieren die vervolgens worden overgetypt in de boekhouding? Een efficiënt declaratieproces begint met digitalisering. Dit is het startpunt voor verdere procesoptimalisatie in declaratiemanagement.

2. Sla bonnen digitaal op met een declaratie app
Bij een declaratieproces in de cloud hoort een declaratie app. Met deze app worden bonnen gefotografeerd en opgeslagen in de digitale declaratieinbox. Zo raken bonnetjes niet meer kwijt en is de boekhouding altijd compleet.

3. Automatiseer de declaratieregels
In een organisatie met een groeiend aantal werknemers wordt het steeds ingewikkelder om declaratieregels te handhaven. Wie mag wat declareren, en door wie moet het goedgekeurd worden? In een digitale declaratieoplossing zijn deze workflows en richtlijnen eenvoudig in te stellen door de beheerder.

4. Maak controle door managers zo makkelijk mogelijk
Een digitaal declaratieproces wordt ook door managers gewaardeerd. Online kunnen zij eenvoudig en snel door de declaraties heen bladeren. Managers ondervinden dat er minder fouten gemaakt worden. In goede declaratiesoftware zijn namelijk automatische controles ingebouwd.

5. Integreer declaraties in jouw overige software
Jouw finance afdeling of accountant kan tijd beter gebruiken dan het overtypen van declaratieformulieren in de administratie. Wanneer je een declaratieoplossing in de cloud gebruikt, kun je deze eenvoudig koppelen aan jouw boekhouding in de cloud, zoals Exact Online. Als je on-premises finance software gebruikt, zoals Exact Synergy of Exact Globe, is het ook mogelijk om een koppeling te maken met cloudsoftware.

6. Integreer zakelijke creditcards
Vanaf nu is het mogelijk om creditcardafschriften te integreren in de digitale declaratieomgeving. Zakelijke creditcards zijn vaak geïntroduceerd binnen bedrijven om het onkostenbeheer te vereenvoudigen. In de praktijk blijkt het voor finance managers lastig om de boekhouding volledig te maken omdat bonnen ontbreken. Dit probleem wordt verholpen door declaratiesoftware te koppelen aan creditcardafschriften.

Download de white paper "Zes tips voor een efficient declaratieproces" (PDF)... 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Mobile computing, SAAS, Cloud Computing, Soort > Practice management software (en uren)
Bronvermelding SRXP
Internet URL http://www.srxp.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Kleisteen

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED