Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Reeleezee maakt financiele gegevens en boekhoudfuncties beter benaderbaar

Plaatsingsdatum 12-11-2015
Berichtdatum 12 november 2015

De nieuwe REST-API verschaft ontwikkelaars van koppelingen een technische interface die hen meer mogelijkheden biedt dan de huidige SOAP/XML API. Om voor iedere Reeleezee-gebruiker al zijn administratiegegevens te kunnen ontsluiten, waar en wanneer hij dat wil, is het noodzakelijk dat andere softwareprogramma’s, door middel van koppelingen, toegang hebben tot de financiële gegevens in de boekhouding van de gebruiker. Dit is mogelijk door de REST-API. Deze nieuwe Reeleezee API biedt een grote uitbreiding in de gegevens en functies die aangeroepen kunnen worden; al met al meer dan honderd verschillende webservice-functies. De REST-API voldoet aan de huidige de-facto industriestandaard voor koppelmogelijkheden met cloud-software (SaaS).

Ecocenter
Reeleezee heeft de partijen die koppelingen leveren voor het ontsluiten van gegevens en functionaliteit overzichtelijk samengebracht in zijn nieuwe Ecocenter. Hieronder vallen naast de actieve koppelingen die Reeleezee tot stand heeft gebracht met de drie grootste banken in Nederland, ook koppelingen van andere partijen op basis van het bestaande en nieuwe API-gebruik. Voorbeelden hiervan zijn leveranciers van kassasystemen, factuurprogramma’s, financiële rapportagetools, webshops of salarisadministratieprogramma’s. Nieuwe leveranciers worden uitgenodigd een koppeling te maken die vervolgens ook kan worden opgenomen in het Reeleezee Ecocenter.

Betrouwbaar koppelen
Veiligheid en betrouwbaarheid blijven voor Reeleezee een hoge prioriteit hebben. Eerder werd Reeleezee al met het Zeker Online keurmerk gecertificeerd en het bedrijf heeft zelf een Internal Control Framework (ICF). Met de nieuwe REST-API kan vanaf begin 2016 ook gebruik worden gemaakt van OAuth 2.0 (Open Authorization) loginbeveiliging, de standaard op het gebied van authenticatie die ook door Google en Facebook wordt gebruikt.

Categorie(n) Soort > Boekhoudsoftware, SAAS, Cloud Computing, Branche > Accountantskantoren, Standaardisatie, (open)standaarden, Branche > Accountantskantoren > Software advies, XML en EDI, Branche > Financials
Bronvermelding Reeleezee
Internet URL http://www.reeleezee.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED