Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

TradeCloud ontwikkelt Blockchain voor logistieke ketens

Plaatsingsdatum 16-02-2016
Berichtdatum 16 februari 2016

TradeCloud, het innovatieve B2B softwarebedrijf uit de Yes!Delft incubator, ontwikkelt Blockchain voor logistieke ketens en introduceert hiermee als eerste een nieuw model voor transparantie in de keten. Blockchain, de technologie achter Bitcoin, is de gedeelde grootboekrekening die de Blockchain genoemd wordt. "Deze technologie heeft de mogelijkheid om de financiële wereld te overstijgen en ook voor supply chains een hele nieuwe generatie aan mogelijkheden te creëren" zegt Managing Director Tonnis de Boer. TradeCloud werkt aan de ontwikkeling van Blockchain technologie om tegen zeer lage kosten meer transparantie en efficiency in supply chains te realiseren.

Stel je voor dat een Bitcoin een fysiek product is en het bitcoin-adres de locatie, zoals een magazijn, een winkel of een vrachtwagen. De Blockchain kan dan gebruikt worden om alle fysieke bewegingen plus voorraadniveau’s vast te leggen tussen al deze verschillende stappen in de supply chain.
Of stel je voor dat een Bitcoin een pallet of container is, een logistiek dienstverlener kan de Blockchain gebruiken om te zien waar zijn spullen zijn en hoe ze bewegen tussen de verschillende knooppunten in een supply chain.
De Bitcoin zelf heeft ook grote mogelijkheden om betalingen en afgeleide diensten zoals supply chain finance veel sneller en goedkoper te maken, zonder de tussenkomst van banken.

Wat is de Blockchain voor logistieke ketens?
De blockchain voor supply chains maakt het mogelijk dat twee partijen die elkaar niet of nauwelijks kennen, zonder tussenkomst van een derde partij, een betrouwbare transactie aangaan, anoniem en zonder hoge kosten. Daarbij speelt de blockchain in bitcoinjargon de rol van shared single source of truth, ofwel het gedeelde vertrouwen in een gedeeld transactiesysteem. Elke transactie wordt immers uitgevoerd en gecontroleerd door een netwerk van nodes.

Toepassing
TradeCloud heeft de Blockchain technologie omarmt als model om informatiestromen in de keten veel sneller een eenvoudiger te maken. Managing Director Tonnis de Boer geeft aan dat de eerste toepassingen liggen op het gebied van:

  • Bijhouden van voorraadniveau’s in de keten en bij leveranciers, om daarmee productieprocessen voorspelbaarder en flexibeler te maken
  • Supply chain finance. Het bijhouden van financiële stromen en micro-payments om het onderling verrekenen van betalingen in de supply chain eenvoudiger te maken
  • Productinformatie inclusief Track&Trace informatie. De unieke kenmerken van een product worden opgeslagen in de blockchain waardoor altijd en overal is na te gaan wat de herkomst was.

De ERP systemen van vandaag gaan uit van één medium om transacties uit te wisselen, dat betekent dat ze niet in staat zijn om het platformmodel te ondersteunen, dat wordt problematisch. Supply chain managers moeten hun organisatie voorbereiden op “significant disruption”. De economische modellen veranderen terwijl je er naar kijkt.

Over TradeCloud
TradeCloud is een B2B platform voor producenten en groothandels om doorlooptijden substantieel te verkorten, handmatig werk te verminderen en sneller te reageren op marktveranderingen. Het innovatieve B2B platform integreert met alle bekende ERP systemen en resulteert binnen enkele weken in een strategische verbetering van operationele inkoop- en verkoopprocessen, dit in tegenstelling tot het gebruik van complexe maatwerkoplossingen of het gebruik van e-mail en Excel.

Categorie(n) Soort > Logistiek, Standaardisatie, (open)standaarden, Branche > Financials, Blockchain, Soort > ERP, Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek
Bronvermelding Tradecloud
Internet URL Tradecloud

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Tradecloud lanceert open supply chain netwerk voor de industrie [15-12-2017]

Kapitaalinjectie voor online supply chain platform Tradecloud [13-09-2016]


Seminar RPA en robotic accounting

29 september 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED