Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Van Bieren kiest voor online kassasysteem Cashr

Plaatsingsdatum 31-05-2016
Berichtdatum 31 mei 2016

Het bierlandschap is in beweging. Volgens het laatste Nationale Bieronderzoek zijn speciaalbieren in opmars en net als bij wijn kopen consumenten een speciaalbier liever niet bij de supermarkt of slijter. Deze ontwikkeling zorgt voor nieuwe winkelconcepten, zoals Van Bieren, dat zich volledig heeft toegelegd op speciaalbieren. In hun winkel en online shop bieden ze een 180 verschillende bieren, ingedeeld naar gebruiksmoment, type, land en brouwerij. Van Bieren gebruikt de honderd procent online kassa’s van Cashr. Het ‘Grapedistrict voor bier’ kiest voor dit kassasysteem omdat hiermee de voorraad centraal beheerd kan worden, zodat de inkoopafdeling het overzicht behoudt en het gebruiksgemak oplevert.

De winkels in Amsterdam en Utrecht zijn de flagshipstores van het Van Bieren-merk. “Het opzetten van een zaak die bier verkoopt is één ding, maar het inrichten van alles wat met de backoffice te maken heeft, is een ander niet onbelangrijk aspect,” aldus Jeroen Welten, medeoprichter van Van Bieren. “Denk daarbij aan voorraadbeheer, maar ook de integratie van de Magento-webshop, de integratie met het online boekhoudsysteem Reeleezee Administratie, de uit te breiden point of sales zijn voorbeelden van zaken waar je mee te maken krijgt. Daarnaast passen de omni-channel-mogelijkheden van Cashr bij onze business strategie, die bestaat uit een combinatie van retail B2C, online en B2B.” 

Voorraadbeheer fysiek en online
Dankzij interfaces met de meest gebruikte webshops, gebouwd in bijvoorbeeld Magento, Prestashop en Wordpress Woocommerce, en een naadloze aansluiting op Reeleezee online administratie, biedt Cashr de mogelijkheid om fysieke en online voorraden centraal te beheren. Op deze manier is een ecosysteem gecreëerd waar ‘Cloud of SaaS software’ door middel van de aangeboden REST-API gemakkelijk kan worden geïntegreerd met het kassasysteem en waarbij data op een beveiligde manier wordt gedeeld. 

Welten: “Met Cashr kunnen wij de voorraad eenvoudig en centraal beheren, zowel voor onze winkels in Amsterdam en Utrecht als voor onze webshop.” Alle mutaties in de voorraad zijn direct zichtbaar op de kassa’s, zoals een Apple iPad, die op de balie in de betreffende winkel staan. Zo is tevens real-time inzichtelijk wat de omzet per productgroep is en of een bepaald biertje nog beschikbaar is in een andere winkel of in de voorraad voor de online outlet.

Plug & play 
Het online afrekensysteem is gemakkelijk te installeren op bestaande online devices, zoals tablets en smartphones. Hierbij wordt randapparatuur geleverd zoals pinterminals, printers en productscanners die eenvoudig te koppelen zijn. Op de iPad’s en productscanners draait de gratis Cashr app. Welten: “De online kassa’s die we nu al hebben draaien, werken foutloos en het systeem is flexibel uit te breiden met nieuwe tablets. Met name de gebruiksvriendelijkheid voor het bedienend personeel, en de hoogwaardige procesondersteuning professionele maken de Cashr-app geschikt voor onze winkels.”

Roemer Mol, marketing manager van Reeleezee: “Nieuwe ondernemers kiezen steeds meer voor software die plug & play is en waar versiebeheer en onderhoud geen rol meer spelen. Daarnaast zijn ondernemers niet bang om hun gegevens te koppelen op serverniveau. Dat biedt als voordeel dat je kunt werken met programma’s die je goed kent en waar jouw voorkeur naar uitgaat.” 

Opschalen
Welten verwacht veel van de webshop voor consumenten en de levering van speciale biermerken via de groothandel aan cafés en restaurants. “Daarnaast zal het aantal winkels naar zo’n vijf vestigingen groeien aan het einde van dit jaar. Over vijf jaar willen we over tien fysieke vestigingen beschikken door heel het land. Dan heb je wel een flexibel kassasysteem als Cashr nodig.”

Categorie(n) Branche > Detailhandel & Horeca
Bronvermelding Reeleezee
Internet URL http://www.reeleezee,nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED