Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Rijksoverheid stapt per 1 januari 2017 over op e-factureren

Plaatsingsdatum 17-06-2016
Berichtdatum 17 juni 2016

Om regeldruk en administratieve rompslomp verder terug te dringen, heeft het kabinet met het bedrijfsleven afgesproken dat per 1 januari 2017 alle leveranciers van de Rijksoverheid bij nieuwe inkoopovereenkomsten hun factuur elektronisch moeten indienen. Minister Kamp kondigt deze datum mede aan namens minister Blok voor Wonen en Rijksdienst. Hij doet dat in de Voorjaarsrapportage Regeldruk aan de Tweede Kamer.

De betrokken partijen – VNO-NCW/MKB NL, Bouwend Nederland, Nederland ICT, TLN, ZZP Nederland, SRA, ABU/SETU – willen dat de Rijksoverheid deze voortrekkersrol vervult om zo e-factureren in Nederland definitief op de kaart te zetten en te zorgen dat bedrijven en medeoverheden versneld op e-factureren overgaan. Want ook gemeenten, provincies en waterschappen zullen volgen met het implementeren van de voorzieningen om e-facturen te kunnen ontvangen.

E-factureren is de toekomst
E-factureren is de toekomst: het is sneller, gemakkelijker, nauwkeuriger en scheelt de ondernemers veel administratie. Bovendien kunnen partijen hiervan ook financieel profiteren. Uit onderzoek van Deloitte is gebleken dat als Nederland versneld overstapt op e-factureren, bedrijven op termijn jaarlijks 1,2 miljard euro besparen. Alle partijen die hierbij betrokken zijn onderkennen dat zo'n mijlpaal noodzakelijk is.

Voor ondersteuning bij de implementatie van e-factureren bij medeoverheden is het programmabureau e-factureren ingericht bij PIANOo.

Categorie(n) Branche > Overheid en semi overheid, Soort > (Elektronisch) factureren
Bronvermelding PIANOo
Internet URL PIANOo

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED