Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Advies aan medeoverheden voor Simplerinvoicing als kanaalkeuze voor e-factureren

Plaatsingsdatum 05-07-2016
Berichtdatum 5 juli 2016

Het ministerie van Economische Zaken adviseert medeoverheden om allereerst e-factuuroplossingen te overwegen die onderdeel zijn van Simplerinvoicing. Simplerinvoicing is in veel gevallen het meest laagdrempelige e-factureringskanaal en daarmee ook voor veel leveranciers die aan overheden leveren het meest interessante kanaal. Bovendien is met de 'full-variant' van Simplerinvoicing beveiligde verzending gegarandeerd.

Alhoewel Simplerinvoicing in de meeste situaties de beste keuze zal zijn, is de kanaalkeuze altijd situatieafhankelijk. Bij twijfel kunt u het beste contact opnemen met het programmabureau e-factureren bij PIANOo voor advies en begeleiding.  

Met ingang van november 2018 zijn overheden op grond van de Europese richtlijn inzake e-factureren (EU/55/2014) verplicht bij overheidsopdrachten e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken. De Rijksoverheid stapt per 1 januari 2017 al over op e-factureren. Medeoverheden volgen daarna en vele nemen nu de eerste stappen om e-factureren binnen hun organisatie te implementeren.

Categorie(n) Branche > Overheid en semi overheid, Soort > (Elektronisch) factureren, Soort > Datacommunicatie (GSM)
Bronvermelding Ministerie van Economische Zaken
Internet URL http://www.pianoo.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED