Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Qics lanceert online oplossing voor hotelmanagement

Plaatsingsdatum 20-09-2016
Berichtdatum 20 september 2016

Met Procs, het nieuwste product van softwarebedrijf Qics, krijgen hotels een tool in handen waarmee ze de kwaliteit van de dienstverlening aanzienlijk kunnen verbeteren. De eenvoudig te gebruiken software helpt zowel hoteliers als hotelmedewerkers met het uitvoeren van de dagelijkse operatie door alle taken en de daarbij behorende instructies vast te leggen en monitoren.

Procs borduurt voort op de werkwijze van Eric Toren, directeur van Hotel The Toren en eigenaar van Hotel Sebastian’s. De nadruk ligt hierbij op het gedisciplineerd uitvoeren en controleren van gedetailleerd beschreven taken. Hoewel Torens methode ervoor zorgt dat The Toren al vijf achtereenvolgende jaren tot beste hotel van Nederland is uitgeroepen, miste Eric Toren naar eigen zeggen het overzicht. Vergeten taken kwamen regelmatig te laat aan het licht. “Vergeten is menselijk”, aldus Eric Toren, “maar ik wil wel zo snel mogelijk weten waar we een steek laten vallen, zodat we actie kunnen ondernemen”.

In samenwerking met Qics is Procs ontwikkeld: software waarmee iedereen kan zien wat er van hem/haar verwacht wordt en welke taken er zijn blijven liggen. Mede dankzij het inzetten van Procs bij Hotel Sebastian’s, dat fungeert als opleidingshotel voor The Toren, veroverde ook Hotel Sebastian’s snel een plek in de top vijf van beste hotels van Nederland.

Alle medewerkers loggen met een tablet in op hun persoonlijke account, waar ze direct toegang krijgen tot hun takenlijst en -beschrijving in de taal van hun keuze. Bij het naderen van een deadline wordt een herinnering gestuurd en wordt de manager op de hoogte gesteld. Zo helpt Procs niet alleen het personeel, maar geeft het ook hoteliers inzicht in de werkzaamheden en tijdsbesteding van het personeel, zonder dat fysieke aanwezigheid vereist is. Sinds hij over is gegaan op Procs, besparen Eric Toren’s hotels aanzienlijk op de kosten. Omdat er op alle afdelingen minder fouten worden gemaakt, zijn de gasten tevreden en ondervindt hijzelf minder stress.

Categorie(n) Branche > Detailhandel & Horeca, Soort > Planning- en reservering software
Bronvermelding Qics
Internet URL http://www.qics.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED