Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Heeft u al invloed op elektronische inkoop?

Plaatsingsdatum 25-09-2016
Berichtdatum 23 september 2016

De informatie uitwisseling in het elektronische inkoop proces efficiënter en effectiever laten verlopen: wie wil dat nou niet? In Europa zetten diverse landen hier al actief op in. Dat gebeurt in een commissie die hierover afspraken maakt. U kunt daar ook aan bijdragen en hierop invloed uitoefenen. Tegelijkertijd breidt u automatisch uw nationale en Europese netwerk uit.

Welke afspraken worden er gemaakt?
Richtlijn 2014/24/EC (evenals de richtlijnen 2014/23/EC en 2014/25/EC) schrijft voor dat “alle communicatie en informatie-uitwisseling, met name elektronische inschrijving, plaatsvindt met behulp van elektronische communicatiemiddelen”. Deze commissie ontwikkelt de koppelvlakken tussen koper en verkoper om elektronische communicatie mogelijk te maken. De koppelvlakken zullen als nieuwe standaarden worden gepubliceerd. De standaarden dekken het hele inkoopproces: van Aankondiging, Aanbesteding, Opdrachtverlening, Bestelling tot Uitvoering.

Hoe kan ik hier invloed op uitoefenen?
Door het onderwerp met andere Nederlandse organisaties, zoals het Ministerie van Economische Zaken, te volgen en hierover een gezamenlijk standpunt in te nemen. Een nog directere manier is wanneer u zich laat aanmelden als expert en meeschrijft in de standaarden. Door lid te worden van de Normcommissie Elektronische Inkoop kunt u invloed uitoefenen. U blijft dan tevens op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunt uw organisatie klaarstomen voor veranderingen.

Waar kan ik meer informatie krijgen?
Op 27 september 2016 is er van 10:00-11:00 uur een online informatiesessie. De agenda ziet er als volgt uit:
10:00 uur Opening en inleiding
Door Jaap van der Marel, NEN.

10:10 uur
Standaarden voor elektronische inkoop. Wat kunnen we verwachten?
Door Kornelis Drijfhout, TenderNed.

10:40 uur Vraag en antwoord
Door Kornelis Drijfhout en Jaap van der Marel, TenderNed en NEN.

11:00 uur Afsluiting
Door Jaap van der Marel, NEN.

Tijdens deze sessie wordt interesse gepeild voor deelname aan de Normcommissie Elektronische inkoop. De kick-off daarvan zal plaatsvinden op 20 oktober 2016 van 10:00-12:00 uur. Meer informatie daarover volgt in de informatiesessie.

Meer informatie en aanmelden via linda.pardoen@nen.nl.

Categorie(n) Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, Soort > Inkoop, E-procurement & Purchase-to-Pay, Standaardisatie, (open)standaarden
Bronvermelding NEN / Pianoo
Internet URL NEN / Pianoo

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED