Softwarepakketten.nl
erp software prodin
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Nieuw: plugins en API voor Incassomachtigen

Plaatsingsdatum 15-01-2017
Berichtdatum 15 januari 2017

Incassomachtigen is machtigen via internet bankieren en de opvolger van de papieren machtiging. Om deze nieuwe betaaloptie in een website of webshop te kunnen gebruiken kan men bij de eigen bank software downloaden. Voor het inbouwen én werkend krijgen van deze software is echter specialistische programmeerkennis nodig en dient aan een groot aantal criteria te worden voldaan. Om alleen nog maar de testprocedure te kunnen doorlopen….

Dat kan ook makkelijker, dacht men bij PayIBAN. In 2016 is gestart met de ontwikkeling van een oplossing om makkelijker met digitaal machtigen via internet bankieren aan de slag te kunnen.

Vanaf 9 januari 2017 zijn er twee nieuwe plugins beschikbaar voor webshops én een API voor ontwikkelaars. Met deze producten kan binnen een paar minuten of dag Incassomachtigen als betaaldienst in iedere website, webshop of app worden aangeboden.

De voordelen van digitaal machtigen zijn veelzijdig. De zekerheid dat de naam, IBAN en BIC van de klant ofwel de gemachtigde altijd 100% zeker en betrouwbaar is. De machtiging wordt namelijk van het internet bankieren door de bank van de klant geregistreerd én goedgekeurd.

De snelheid spreekt ook voor digitaal machtigen. Een papieren machtiging neemt gemiddeld 10 werkdagen in beslag om te verwerken: vanaf het moment van verzenden van het machtigingsformulier, controleren en invoeren van de gegevens tot de eerste incasso of storno indien een IBAN onjuist is ingevuld. Een digitale machtiging neemt slechts 20 seconden tijd in beslag.

Een zakelijke papieren machtiging dient door de klant bij de eigen bank eerst schriftelijk worden geregistreerd te worden voordat er kan worden geïncasseerd. Een digitale zakelijke machtiging is net zo snel als een consumenten machtiging geregistreerd én goedgekeurd door de bank. Het gebruiken van een digitale machtiging in bijvoorbeeld het aanmeldproces voor nieuwe klanten kan hiermee ingekort.

Kortom, digital machtigen kan als een nieuwe generatie van machtigen worden gezien die voor consumenten en ondernemers veel gemak en tijdwinst gaat opleveren. Iedere digitale machtiging biedt ook absolute zekerheden zoals tenaamstelling en IBAN zodat fraude of misbruik met valse namen en handtekeningen zoals op papieren machtigingen is uitgesloten.

Betalen via een digitale machtiging betekent dus net als iDeal: zeker en betrouwbaar betalen. Waar iDeal de markt heeft veroverd op het gebied van eenmalige betalingen. Daar is de verwachting dat digitaal machtigen de potentie heeft om de iDeal te worden voor doorlopende betalingen. Zodat ook oneigenlijk gebruik van iDeal of het vinkje in een online formulier als ‘digitale’ machtiging verleden tijd is.

Categorie(n) Soort > Open banking, TMS en Payment management, Branche > Accountantskantoren, SAAS, Cloud Computing, Standaardisatie, (open)standaarden, Branche > Detailhandel & Horeca, Soort > Abonnementen- en Ledenadministratie, Branche > Dienstverlening, Soort > eBusiness en online betalingen, Branche > Financials
Bronvermelding PayIBAN
Internet URL PayIBAN

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Aankondiging: Liveforms voor digitaal ondertekenen [29-06-2020]


Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED