Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Planningssoftware vereenvoudigt, versnelt en stroomlijnt het complexe productieproces

Plaatsingsdatum 29-06-2017
Berichtdatum 29 juni 2017

Een complex productieproces vraagt veel van een bedrijf. Men heeft immers rekening te houden met veel factoren: medewerkers, machines, materialen, vaardigheden, gereedschappen, inkoop, uitbestedingen. Op alle niveaus wordt zo hard mogelijk gewerkt om aan de klantvraag te voldoen.

Medewerkers zijn vaardig en het machinepark is up-to-date. Maar hoe zorgt men ervoor dat de juiste data op de juiste tijd bij de juiste persoon terechtkomt?

Met het stroomlijnen van de informatie binnen de organisatie creëert men grip en inzicht en kan veel efficiënter worden geproduceerd. Want goed en tijdig informeren maakt het verschil: het voorkomt wachttijden en onnodig zoeken en er gaat nooit werk de werkvloer op waaraan men nog niet kan beginnen.

Hoe u dit bereikt? Met APS (Advanced Planning and Scheduling) van Limis Planner. Deze planningssoftware voor productiebedrijven berekent en visualiseert de optimale productieplanning. Door het trechteren van informatie kan Limis Planner de beschikbare data omvormen naar kleine hapklare brokken die op de juiste tijd en plaats op alle gewenste plekken, op basis van bevoegdheid, in de organisatie beschikbaar zijn.

In de praktijk merken we vaak dat veel uren weglekken door slechte aansturing en communicatie met de werkvloer. Daarvoor heeft de software een uitgebreide Shop Floor Control. Deze zorgt ervoor dat de juiste informatie omtrent de orders en taken op de werkvloer aanwezig is middels een overzichtelijke todolijst. Werknemers hoeven niet meer te zoeken naar de volgende taak, werktekeningen zijn bijgevoegd en materialen zijn voorradig: ze kunnen direct aan het werk. Dit scheelt tijd, fouten en geld.

Met de vooruitgang krijgt ook het onbemand produceren een steeds grotere plaats in de onderneming. Ook dit kan eenvoudig worden ingepland en geregistreerd. De integratie met ERP zorgt ervoor dat data foutloos worden teruggesluisd en dat de planning 24/7 up to date is. Met Advanced Planning & Scheduling van Limis Planner met uitgebreide Shop Floor Control heeft u efficiëntie 4.0 binnen handbereik.

 

Categorie(n) Soort > ERP, Soort > Planning- en reservering software, Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek
Bronvermelding Limis
Internet URL http://www.limis.nl

Terug


Onerzoeksbureau GBNED