Softwarepakketten.nl

Software nieuws

DEEN Supermarkten rekent af met inefficient promotieproces

Plaatsingsdatum 19-07-2017
Berichtdatum 19 juli 2017

Supermarktconcern DEEN Supermarkten kiest FlowFabric, expert in ontwikkeling van business applicaties, om het promotieproces van de ruim honderd promoties per week te stroomlijnen. Hiervoor wordt de Promotie Management-oplossing van FlowFabric geïmplementeerd, waar ook folderproces in is ondergebracht. Verschillende afdelingen zoals category management, marketing en databeheer gaan gebruikmaken van de cloudapplicatie. Het proces vanaf de promotiedeal met leveranciers tot de aanbieding in de folder en de informatievoorziening in de winkel wordt één workflow. DEEN Supermarkten zal hierdoor profiteren van een efficiënter proces, betere samenwerking én doelgerichte promoties.

Wekelijks valt er bij consumenten een folder op de mat met nieuwe promoties. De wens om de totstandkoming van deze folder verder te automatiseren vormde de directe aanleiding voor een zoektocht naar een nieuw systeem. Het supermarktconcern wilde de doorlooptijd versnellen, handmatige handelingen terugdringen en een uniforme werkwijze bevorderen. Bovendien beschikte DEEN Supermarkten sinds de upgrade van het ERP-systeem, naar Microsoft Dynamics AX, niet meer over de mogelijkheid om promoties vast te leggen. Zodoende bleek de Promotie Manager de uitgelezen oplossing om te gebruiken.

Het najaar gaat de Promotie Manager live. Vanaf dat moment werken de interne stakeholders met dit systeem om promoties te managen, ieder vanuit hun eigen rol en verantwoordelijkheid. Zij kunnen zelf promoties opvoeren en aanpassen. Dankzij de ondersteuning van het folderproces kunnen prijsaanpassingen direct in de opmaak worden verwerkt en kan feedback op uniforme wijze worden doorgegeven aan de opmaakstudio. Daarnaast kunnen promoties en verschillende scenario’s goed doorgerekend worden om het succes van promoties in te schatten. Tot slot heeft de category manager nu een dashboard om het totaal van promoties te overzien en waar nodig bij te sturen. Door de keuze voor de FlowFabric Promotie Manager profiteren de stakeholders van meer gemak en efficiëntie, waardoor zij zich meer kunnen focussen op hun primaire taak.

Categorie(n) Branche > Detailhandel & Horeca, Soort > CRM (relatiebeheer) en Marketing
Bronvermelding FlowFabric
Internet URL http://www.flowfabric.com/

Terug

Gerelateerde berichten

Intratuin optimaliseert artikelbeheer met FlowFabric [28-06-2016]


 

CreAim

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED