Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Oracle breidt Enterprise Performance Management Cloud uit om financiele teams te ondersteunen

Plaatsingsdatum 18-08-2017
Berichtdatum 17 augustus 2017

Nieuwe clouddiensten en -mogelijkheden zijn uitbreiding van enterprise-prestatiemanagementsuite

Om organisaties te ondersteunen bij het voorspelbaar maken van prestaties en om meer zekerheid te bieden bij het rapporteren, introduceert Oracle uitbreidingen van Oracle Enterprise Performance Management (EPM) Cloud. De nieuwe toevoegingen bestaan onder andere uit nieuwe mogelijkheden voor belastingrapportages, winst- en kostenmanagement, en nieuwe strategische modellen en functionaliteiten voor rapportagemanagement.

Om Oracle EPM Cloud verder uit te breiden en organisaties snel en intuïtief inzicht te geven in winst en kosten, introduceert Oracle Profitability and Cost Management Cloud. Hiermee worden zakelijke gebruikers weer de baas over op allocatie gebaseerde bedrijfsprocessen, zoals klant/productwinstgevendheid, managementtoewijzingen en shared services-kosten. Het geeft organisaties meer inzicht in verborgen winst- en kostenfactoren in belangrijke bedrijfsdimensies, zoals producten, klanten, sales en kanalen, waarmee ze hun bedrijfsprestaties kunnen verbeteren.

Oracle introduceert daarnaast Oracle Tax Reporting Cloud. Dit geeft organisaties volledige toegang tot de financiële gegevens en processen die nodig zijn om een efficiënte en transparante belastingfunctie op te bouwen. Deze mogelijkheid helpt het verzamelen van belastinggegevens en analyseprocessen te stroomlijnen en stelt internationale organisaties in staat om complexe, landspecifieke belastingrapportage-eisen te beheren via automatisering.

Naast deze nieuwe uitbreidingen breidt Oracle ook de functies van Oracle EPM Cloud uit om organisaties van elke omvang toonaangevend te maken in de digitale economie. Met de nieuwe functies voor Strategic Modeling ontwikkelen organisaties modellen voor langetermijnprognoses met geavanceerde mogelijkheden voor scenariomodellering en schuld- en kapitaalstructuurfuncties. De nieuwe functies voor Disclosure Management stellen gebruikers in staat om regelgeving in te voeren in een uniforme en samenwerkende omgeving.

Categorie(n) Branche > Financials, Soort > Managementinformatie
Bronvermelding Oracle
Internet URL http://www.oracle.com

Terug


Onerzoeksbureau GBNED